HOME  |  Ondernemers  |  Ondernemersnieuws (coronacrisis)  |  Steunmaatregel Tozo 5.0 vanaf 1 juli 2021

Steunmaatregel Tozo 5.0 vanaf 1 juli 2021

Met ingang van 1 juli 2021 kunt u steunmaatregel Tozo 4 niet meer aanvragen. Er is weer een opvolger van de steunmaatregel voor ondernemers in de vorm van Tozo 5.0. De maatregel loopt van 1 juli 2021 tot en met 30 september 2021.

U moet natuurlijk wel aan de voorwaarden voldoen. Met Tozo 5.0 kunt u een aanvullende uitkering en/of een lening voor uw bedrijfslasten aanvragen.

Financiƫle ondersteuning aanvragen via Amsterdam.nl

Wilt u in aanmerking komen voor deze financiĆ«le ondersteuning dan kunt u, indien u dit nog niet gedaan heeft, zich melden via de checklist. Voor de checklist wordt u gelinkt met de gemeente Amsterdam omdat de gemeente Amsterdam de uitvoeringsorganisatie voor Sociale Zaken voor Weesp is.

Een aanvullende uitkering als ondersteuning

De gemeente vult uw inkomen maximaal 6 maanden aan tot bijstandsniveau. Deze aanvulling hangt af van de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd en uw inkomen. Let op: Tozo 5.0 kent een partnertoets. Het inkomen van uw partner telt dus mee.

Uitkering is belastbaar inkomen

De uitkering telt mee als inkomen over 2021. U moet dit inkomen opgeven bij de belastingaangifte over 2021. Mogelijk moet u dus meer inkomstenbelasting betalen als u gebruik maakt van deze regeling. Of u krijgt minder of geen huur- of zorgtoeslag.

U hebt AOW

Dan komt u niet in aanmerking voor de Tozo-uitkering. U kunt wel de lening aanvragen.

Als u een VOF hebt

Vennoten kunnen ieder voor zich een uitkering aanvragen, behalve als u ook partner bent van een vennoot.

Uitkering aanvragen

Ga naar Aanvragen Tozo 5.

Meer informatie?

Liever iemand spreken? Wij krijgen veel telefoontjes vanwege de coronacrisis. Gebruik bij voorkeur de checklist in plaats van ons te bellen. Heeft u echt een dringende vraag, bel dan (020) 252 6000 en vraag naar Team zelfstandigen. Dit is ook het informatienummer voor ondernemers en zzp'ers uit Weesp.

Grote drukte

Vanwege grote drukte kunnen wij op dit moment niet binnen 24 uur uw mail beantwoorden of u terugbellen. Wij streven er naar om binnen 10 werkdagen uw mail te beantwoorden of met u contact op te nemen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken