HOME  |  Ondernemers  |  Ondernemersnieuws (coronacrisis)  |  Brief aan horeca ondernemers 19 maart 2020

Brief aan horeca ondernemers 19 maart 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief naar de horeca ondernemers van Weesp gestuurd.

Deze brief is gestuurd naar aanleiding van de landelijke maatregelen veroorzaakt door de coronacrisis.

Beste Weesper ondernemer,

We zitten in moeilijke tijden. Voor onze gezondheid maar zeker ook economisch. U mag vanwege de getroffen noodmatregelen momenteel niet open gaan en uw werk doen. Wij begrijpen goed dat dat hard aankomt en dat deze maatregelen voor u gevolgen gaan hebben. Welke gevolgen dat precies zijn, kunnen we nog niet overzien.

Afhalen en bezorgen

Zo lang de horeca als gevolg van de noodmaatregelen gesloten is en dus niet haar normale omzet kan draaien, is het restaurants toegestaan eten en drinken aan te bieden voor afhalen of bezorging. Met deze maatregel, die buiten het bestemmingsplan valt, hoopt de gemeente Weesp een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van omzet. Wijst u uw klanten erop fysiek contact te vermijden, bij het afhalen minimaal 1.5 meter afstand tot elkaar te bewaren en bij voorkeur met pin te betalen.

Heeft u aanvullende ideeën of suggesties?

Restauranthouders die nog aanvullende ideeën hebben om omzet te blijven draaien, worden van harte uitgenodigd het idee te melden bij de gemeente. In goed overleg kan dan worden gekeken of het mogelijk is bestaande regelgeving tijdelijk op te schorten. Mailt of belt u hiervoor de bedrijfscontactfunctionaris, Paul Smit (psmit@weesp.nl / (06) 5006 5770).

Maatregelen en noodverordening

De maatregelen maken onderdeel uit van een noodverordening die ook van kracht is in onze regio. Uitleg over de noodverordening en een samenvatting van de maatregelen kunt u vinden op www.weesp.nl/coronavirus Het doel van de tijdelijke maatregelen is ondernemers, banen en inkomens te beschermen. Kijk voor het volledige bericht op de website van Rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Heeft u vragen? We staan voor u klaar.

Wanneer u gebruik wilt maken van een van de financiële regelingen, kunt zich melden bij een kredietverstrekker. Wanneer u vragen heeft voor de gemeente, kunt u terecht op ons algemene nummer (0294) 491 391 of contact opnemen met uw vaste contactpersoon. Ook kunt u bellen met de Kamer van Koophandel 0800 - 2117. Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via www.belastingdienst.nl/coronavirus

Graag uw begrip

Het invoeren van de maatregelen kost tijd, wij vragen hiervoor uw begrip. Houd de in deze brief genoemde websites in de gaten voor nieuws vanuit het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

Wij begrijpen dat u voor een ingewikkelde opgave staat en willen graag met u meedenken om samen zo sterk mogelijk door deze crisis heen te komen. Ik vertrouw erop u met deze brief voldoende geïnformeerd te hebben. Wanneer u ons nodig heeft, staan we voor u klaar.   

Vriendelijke groet,

College Weesp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken