HOME  |  Ondernemers  |  Belastingen

Belastingen

Sinds 1 januari 2020 voert de gemeente Amsterdam de belastingtaken uit voor Weesp. De gemeente Weesp bepaalt de belastingtarieven tenminste tot de bestuurlijke fusie tussen de 2 gemeenten. De bestuurlijke fusie zal niet eerder dan maart 2022 plaatsvinden.

De gemeente Amsterdam heeft per 15 december 2019 het innen van de openstaande aanslagen overgenomen. U kunt uw aanslag inzien, betalen en gegevens wijzigen in Mijn Belastingen.

Contact opnemen tijdens coronacrisis

Kies zoveel mogelijk voor e-mail. U krijgt dan momenteel de snelste reactie. Dit heeft onze voorkeur, zodat tijdens de coronacrisis onze postkamer niet overbelast raakt. Hartelijk dank voor uw begrip.

Reclamebelasting

Er staat reclamebelasting 2020 op mijn gecombineerde belastingaanslag. Er zou in de eerste helft van 2020 toch geen reclamebelasting worden geheven?

Op uw aanslag is de reclamebelasting opgenomen. Dit is een fout. De gemeente heft namelijk in 2020 geen reclamebelasting, conform een besluit van de gemeenteraad vanwege corona. Lees ook het nieuwsbericht hierover. U hoeft het bedrag voor de reclamebelasting op uw aanslag voor de eerste helft van 2020  dus niet te betalen en u hoeft geen bezwaar te maken. U ontvangt hierover begin oktober nader bericht van Belastingen Amsterdam. De overige heffingen (de onroerendezaakbelasting, de afvalstoffenheffing en rioolheffing) moet u wel betalen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken