HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 3 juni 2020

Woord van de burgemeester - 3 juni 2020

Maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, een spannende dag voor de horecaondernemers in onze stad. Na een maandenlange sluiting mogen zij hun zaak weer open, hetzij onder strikte voorwaarden. Een spannende dag ook voor onze handhavers; de afgelopen weken veel in het nieuws.

Zouden alle bezoekers zich aan de voorschriften houden, gehoor geven aan de herhaalde oproepen en respect kunnen opbrengen voor de 1,5 meter voorschriften? Ik maak die middag mijn rondje door de stad en zie voornamelijk blije gezichten. Ondernemers hebben creatieve oplossingen bedacht om het hun klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken en bezoekers houden rekening met elkaar. Het weer zit natuurlijk ook mee, het is terrassenweer bij uitstek.

De rapportage van onze BOA’s bevestigt later die dag mijn indruk. Zij schrijven: “Vandaag is de nieuwe versoepeling ingegaan. Mede door het prachtige weer was het erg druk op de terrassen. De meeste ondernemers hebben hun terrassen zo goed mogelijk ingericht om de 1.5 meter afstand goed te kunnen bewaren. Ondanks het mooie weer was het niet bijzonder druk op het water. Je zag voornamelijk veel plezierbootjes maar de overlast hiervan bleef beperkt. Het was overal gezellig druk en de burgers reageerden goed op onze aanwezigheid.”

Bedankt Weespers! Nu is het natuurlijk een kwestie van volhouden. Door nu de regels strikt te blijven respecteren, zorgen we met elkaar voor meer bewegingsvrijheid richting de zomer.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken