HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 27 mei 2020

Woord van de burgemeester - 27 mei 2020

“Elke week een bijdrage gerelateerd aan de coronacrisis, hoe lang ga je daarmee door?”, vroeg een inwoner van Weesp mij onlangs. Een passend antwoord moet ik haar schuldig blijven. Het hangt af van de veranderingen die de crisis met zich meebrengt. Iedere week verandert er wel iets in de beperkingen die ons zijn opgelegd.

Daarover informatie te geven, dan wel deze uit te leggen, is één van de bedoelingen achter mijn wekelijkse bijdrage. Soms doe ik een beroep op u en een enkele keer kom ik met een suggestie. Ook kan ik via deze wekelijkse bijdrage mijn betrokkenheid met u onder woorden brengen. Kortom, los van de wekelijkse bijdrage door de wethouders in de rubriek ‘Het college belicht …’ blijf ik nog even mijn ‘coronabijdrage’ schrijven.

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag, gaat de horeca om 12.00 uur weer open. “Eindelijk open”, hoor ik Weespers verzuchten. Voor de horecaondernemers is het na een sluiting van 77 dagen letterlijk broodnodig om weer aan het werk te kunnen. Dat kan nog steeds alleen binnen bepaalde grenzen. Dat maakt het absoluut niet makkelijk voor deze ondernemers. Maar ook veel inwoners willen graag weer een ‘terrasje pakken’, of gaan eten in één van de restaurants in de stad. Eindelijk open dus.

Het opengaan van de terrassen en de restaurants vraagt van exploitanten en gebruikers een daarbij passend gedrag. De beschikbare ruimte moet worden gebruikt volgens de speciale regels. Wilt u binnen iets eten, dan moet u in ieder geval reserveren. Dus komt u in de stad en zit het terras vol, blijf dan niet rondhangen tot er iemand weggaat, maar kom op een ander moment terug. Teveel mensen op één plek dwingt het stadsbestuur tot passende maatregelen. Dat is in niemands belang.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken