HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 25 maart 2020

Woord van de burgemeester - 25 maart 2020

Beste Weespers, dames en heren, jongens en meisjes,

Ik zei het al eerder: we zitten op het moment in een rare situatie waarin het coronavirus het gesprek van de dag is. Zolang de coronacrisis actueel is en de maatregelen die afgekondigd zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan nog gelden, zal ik u ook via deze plek in het Gemeentenieuws zo goed mogelijk bijpraten over de situatie in Weesp.

Afgelopen week en ook nu nog is het rustig in Weesp. We hebben nu ruim een week achter ons liggen met dichte scholen, gesloten horecagelegenheden, geen culturele voorzieningen en sporten op het veld en de zalen liggen ook stil. Gelukkig kan ik constateren dat veel mensen zich houden aan de gestelde maatregelen maar hier en daar kan het echt beter. Blijf thuis als u niet echt weg hoeft, houd afstand en was regelmatig uw handen. Bent u ziek? Blijf dan thuis. U heeft wellicht ook kennis genomen van de aangescherpte maatregelen die maandagavond vanuit de landelijke overheid zijn afgekondigd. Deze zullen tot 1 juni van kracht zijn en gelden uiteraard ook voor Weesp. Meer informatie hierover kunt u lezen op onze website.

Op het moment is er officieel één geregistreerde coronapatiënt in Weesp. Onnodig te zeggen dat het coronavirus dus ook al in Weesp is. De maatregelen die gesteld zijn, zijn voor uw gezondheid maar ook voor de gezondheid van uw kinderen, ouders en andere kwetsbaren in Weesp. Leef deze regels na! Dat houdt ook in dat u zich niet in groepjes moet ophouden. Houd afstand want ook al bent u niet bewust dat u het virus welllicht bij u draagt, u kunt iemand anders weer besmetten. Onze BOA’s lopen op straat en spreken regelmatig mensen aan op deze maatregelen. Het is stuitend om te zien dat op deze BOA’s die voor úw gezondheid dit werk doen, op een bijzonder ongepaste en onacceptabele wijze gereageerd wordt. Ik zei dit ook al eerder: handen af van onze hulpverleners!

Ik wil graag besluiten om een oproep te doen om de ouderen, zieken, mensen met een beperking of mensen die door zorg voor kleine kinderen niet weg kunnen te helpen. Vraag zo nodig om hulp. Denk aan elkaar! Alleen samen komen we door deze coronacrisis!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken