HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 23 december 2020

Woord van de burgemeester - 23 december 2020

Het is kerstvakantie. De scholen zijn dicht. Voor iedereen in het onderwijs is het even pas op de plaats. Dat is meer dan verdiend. Ook in de scholen is het sinds de zomervakantie voortdurend aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Docenten, medewerkers en leerlingen worden ziek. Anderen kunnen enige tijd niet naar school omdat ze in quarantaine moeten. Dat doet een beroep op ieders flexibiliteit en vraagt fysiek en mentaal veel van iedereen in de school.

Vakantie betekent in dat opzicht even ontspannen, even met iets anders bezig zijn. Sinds een week zijn de scholen voor de meeste leerlingen al gesloten vanwege de lockdown. Met sommige groepen leerlingen, bijvoorbeeld examenklassen, zijn aparte afspraken gemaakt en kinderen van ouders met vitale beroepen kunnen zo nodig wel naar school. Of de scholen eerder dan 19 januari opengaan, wordt begin januari duidelijk.

Veel jongeren vragen zich af: “wat ga ik doen in de vakantie?” Wellicht heb je normaal een vakantiebaantje, maar door de sluiting van veel bedrijven is dat nu even niet mogelijk. Misschien ben je gewend om met vakantie te gaan in de kerstvakantie, maar ben je nu thuis omdat reizen wordt ontraden. Wat kun je dan doen? In groepen in de openbare ruimte zijn, op straat, in je buurt, kan nu niet. Natuurlijk is het goed om je buiten te ontspannen door even goed te bewegen, maar doe dat niet in groepen.

Op de site van de gemeente, op sociale media en in de krant staan allerlei suggesties om deze dagen leuk door te komen. Maak daar gebruik van! Voor kinderen tot en met 13 jaar is er de Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd. We zien jullie inzendingen met spanning tegemoet. Vrijdag en zaterdag is het kerst. Ik wens u mede namens de gemeenteraad en het college van B&W goede en, in mijn traditie, gezegende kerstdagen toe.


Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken