HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 22 april 2020

Woord van de burgemeester - 22 april 2020

“Hoe bereik je mensen in Weesp, van wie een dierbare is overleden als gevolg van corona? Weet jij wie er in Weesp ziek zijn door corona?” Twee vragen die ik vorige week kreeg. Ik weet het niet en daarom kan ik alleen via deze bijdrage mijn betrokkenheid en medeleven overbrengen. Dat is heel onpersoonlijk, maar ik wil het wel met u delen.

Het coronavirus vraagt veel van ons. Mijn gedachten zijn bij hen die een dierbare hebben verloren. Ook in Weesp is dat de werkelijkheid en zeker niet alleen als gevolg van corona. Heel verdrietig kun je zijn door het verlies van iemand die je zeer dierbaar is. Door de omstandigheden kun je dat verdriet lang niet altijd delen met familie en vrienden. Een knuffel, iemand omarmen, het is allemaal niet mogelijk. Dat maakt het allemaal zo schrijnend. Langs deze weg wil ik u laten weten, dat ik met u meeleef en me bij u betrokken voel.

Dat geldt ook voor allen die ziek zijn. Van nabij weet ik, wat ziek zijn als gevolg van corona betekent voor de zieken en hun dierbaren. Voor kinderen is het heel moeilijk om bijvoorbeeld een ouder zo ziek te zien. Zij zijn daar vaak in stilte en vooral in gedachten mee bezig. Let op hen, zij hebben ook onze aandacht nodig.

Veel kinderen hebben de afgelopen weken een tekening van het stadhuis of een kleurplaat ingestuurd. Het is geweldig wat jullie allemaal hebben gemaakt. We gaan een echte jury vragen om de mooiste tekening en kleurplaat aan te wijzen. Die gaan we op de website van de gemeente zetten en wat kleine prijzen uitreiken.

De jongerenwerkers van Versa zijn ook in deze weken aan het werk. Zij organiseren meerdere activiteiten waaraan jongeren kunnen deelnemen. Daarbij houden zij rekening met de regels rondom corona. “Er is niets voor ons te doen”, hoor ik jongeren nog wel eens zeggen. Mijn advies: vraag de jongerenwerkers van Versa. Vorige week zijn er boetes uitgedeeld aan jongeren, die ondanks meerdere waarschuwingen, zich niet aan de regels hielden. Doe dat dus wel. We blijven niet waarschuwen. Er worden forse boetes gegeven!

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken