HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 20 mei 2020

Woord van de burgemeester - 20 mei 2020

Morgen, donderdag 21 mei, is het Hemelvaartsdag. Meer dan vijftig jaar geleden betekende Hemelvaartsdag voor mij dauwtrappen. Mijn kinderen heb ik niet in die traditie groot gebracht en ik betwijfel of er nog veel (jonge) mensen zijn die de associatie dauwtrappen en Hemelvaartsdag maken.

Vroeg opstaan en vaak met een groep een wandeling of fietstocht maken door het buitengebied. De dauw ligt nog op de velden. Daar gaat het om. In de negentiende eeuw veronderstelde men dat er van de dauw een zuiverende werking uitging.

Wandelen of fietsen in groepen. Dat was vroeger, dat was tot ruim twee maanden geleden. Nu kunnen we natuurlijk morgen gewoon gaan dauwtrappen. Ik ga dat zeker doen. Maar ik wandel alleen. En stel dat er iemand met mij mee wil lopen, dan kan dat op gepaste afstand. Bij thuiskomst wassen we onze handen. Overdreven? We zijn toch niemand tegen gekomen? Precies, en toch…

Als alles goed gaat, dan gaan op 1 juni onder andere de terrassen weer open. Dat wordt een kwestie van passen en meten. Dat gaan we samen in het belang van de horeca tot een succes maken. Ook ik kijk er naar uit om weer eens een terrasje te pakken, maar dan wel zoals de 1,5 meter regel dat van mij vraagt.

23 mei eindigt de Ramadan voor dit jaar. Dat wordt gevierd met het Suikerfeest, het 'feest van het breken van de vasten'. In de maand van het vasten staan de bezinning en saamhorigheid in de moslimgemeenschap centraal. Het was een lastige maand omdat samenkomen voor de Iftar niet mogelijk was. En ook voor het Suikerfeest geldt dat dit niet buiten gezinsverband gevierd kan worden. Dat is voor velen een teleurstelling. Dat begrijp ik en ik leef met u mee. Het is echter nodig. Het virus is immers nog steeds aanwezig. Ik wens u desondanks een mooi Suikerfeest.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken