HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 1 april 2020

Woord van de burgemeester - 1 april 2020

Beste Weespers, dames en heren, jongens en meisjes,

We zijn intussen een week verder en helaas ziet de wereld er nog steeds vreemd uit. De kranten staan er vol van, alle digitale nieuwsappjes laten het zien en ook in de huiskamers is het coronavirus nog steeds het gesprek van de dag. Hier en daar worden wat lichtpuntjes gedeeld als gevolg van de aangescherpte maatregelen maar iedereen weet, we zijn er nog lang niet. 

Dit is er één van de lange adem. Maar we gaan deze crisis te boven komen, met elkaar. Mooi om te zien dat de saamhorigheid in de samenleving ook boven komt drijven. En dat is belangrijk, alleen samen gaan we deze crisis te lijf! Ik wil veel dank uitspreken voor iedereen die zich strikt aan de maatregelen houdt. Hou dit vol! Het heeft zin. U doet het echt niet voor niets. Ook wil ik mensen bedanken die zich voor ons allen inzetten. Ik denk aan de huisartsen en hun medewerkers. Het is een bijzonder stressvolle tijd voor hen. En ik wil ook de mantelzorgers een hart onder de riem steken. U doet bijzonder werk. Of het nu om uw moeder, een buurman of een vriend of vriendin gaat die uw hulp nodig heeft, in deze tijd is het extra belangrijk dat we voor elkaar klaar staan. Veel dank daarvoor.

Voor onze ondernemers is het een lastige tijd en natuurlijk voor diegenen die in dienst zijn van zo’n ondernemer. Het is een tijd met veel onzekerheid. Op dit moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat het kabinet verder gaat aankondigen voor extra maatregelen. Maar het lijkt wel duidelijk te zijn dat de maatregelen om het virus niet verder te verspreiden, via thuiswerken, de dichte scholen en een gesloten horeca, worden verlengd. Zodra we meer informatie hebben, delen we dit weer op de website van Weesp.

Rest mij u sterkte te wensen en denk aan de mensen om u heen. Vraag naar elkaars gezondheid, een klein praatje (per telefoon of via de app) kan al veel goeds doen. Ik hoop met u dat we zo snel mogelijk weer naar een normale situatie terug kunnen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken