HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Vrijwilliger Coty van der Stam: ‘We vragen of mensen het redden’

Vrijwilliger Coty van der Stam: ‘We vragen of mensen het redden’

“De PlusBus was direct een succes”, vertelt Coty van der Stam. Geen wonder. We praten over een soort uitjesbus á la Hendrik Groen, maar dan mét eigen organisatiecomité, flyers en sponsoren. Normaal rijdt de PlusBus het hele jaar, maar nu even niet.

Coty, verantwoordelijk voor de PR en lid van de uitjescommissie: “Corona heeft de PlusBus tijdelijk stopgezet, tot verdriet van iedereen. De deelnemers missen elkaar, en ons, de vrijwilligers.”

Waarom is de PlusBus zo’n succes?

“Omdat we gezellig op stap gaan met ouderen, samen met leeftijdsgenoten. Even naar Volendam, naar een museum of naar de dierentuin. In 2019 hebben we met hulp van fondsen dit busje aanbetaald. Er kunnen 7 gasten in mee. De organisatie doen met zo’n 30 vrijwilligers, onder bezielende leiding van Betsy de Vries, onze coördinator.”

Wat is het Hendrik Groen-gehalte?

“Met lekker weer gaan we naar zee of pikken we een terrasje, in de winter doen we meer binnen, bezoeken we een museum of gaan we mosselen eten. Wij hebben een uitjescommissie die leuke dingen bedenkt. 1 keer in de 2 maanden krijgen deelnemers een programma met foto’s. Op papier ja. Onze doelgroep heeft geen smartphone. Om de kosten te drukken zoek ik adverteerders, voor de flyer en op de bus, want die moeten we nog afbetalen. Ik ben nu weer aan het werven. Helaas zijn er bedrijven die door corona af moeten haken.”

Hoe hou je contact met je deelnemers?

“Onze vrijwilligers zijn vanaf de eerste lockdown iedereen gaan bellen. We vragen hoe het met ze gaat, of mensen het redden. In het begin zei iemand tegen me: ‘ik heb de oorlog overleeft, dan overleef ik dit ook wel’. Nu de tweede lockdown zo lang duurt, merk ik dat de rek er een beetje uit is. Gelukkig biedt Versa Welzijn aan mensen die echt eenzaam zijn gerichte hulp. Betsy houdt daarnaast ook contact met de vrijwilligers.”

Je wil een oproep doen?

“Ja. Mensen kijk om naar je naasten. Denk aan de oudere mens in je omgeving. Als je je handen wast en afstand houdt kun je gerust samen een kopje koffiedrinken. Dit zijn mensen met geschiedenis en mooie verhalen.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken