HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Verpleegkundige Clasina ter Bruggen: ‘Ik zag hoe ziek mijn gezin was, dat trok me over de streep’

Verpleegkundige Clasina ter Bruggen: ‘Ik zag hoe ziek mijn gezin was, dat trok me over de streep’

De meeste mensen hebben hun kennis over Covid-19 via het achtuurjournaal of van het internet. Maar Clasina ter Bruggen beleefde het allemaal echt. In de Hogeweyk koos ze voor de cohortafdeling. En toen haar gezin corona kreeg verpleegde zij ze 3 weken lang, in quarantaine. Op 29 januari werd ze gevaccineerd.

“Zelfs mijn moeder had corona”, meldt ze. “Ik niet, ik heb vast een hoge weerstand.” Ondanks dat alles slaagde zij ‘na 2,5 jaar buffelen’ in januari voor haar diploma. Ze is nu officieel verpleegkundige.

Je werkt in de Hogeweyk?

“Al bijna mijn halve leven. Samen met mijn team zorg ik voor 6 cliënten. Ik coördineer en ben het aanspreekpunt voor de familie in ons huis. De Hogeweyk is een verpleeghuis voor mensen met dementie, opgezet als een beschermd woonwijkje. We hebben 27 woningen en alle faciliteiten die een mens nodig heeft: theater, café, kapper en pedicure en eigen supermarkt.”

Is alles open?

“Nee, niets. Het bloeiende verenigingsleven ligt stil. Collega’s maken nog wel muziek met kleine groepjes uit hetzelfde huis, of bakken samen een taart. Maar veel van datgene waar de Hogeweyk voor bedoeld is, ligt jammer genoeg stil. Onze cliënten mogen wel 1 bezoeker per dag ontvangen. Daar zijn voorzieningen voor.”

Hogeweyk kreeg ook te maken met corona?

“Ja. Ik vond het de normaalste zaak van de wereld om op de cohortafdeling te gaan werken. Maar mijn gezin keek daar anders naar. Zeker in het begin benadrukte het nieuws dat mensen doodgingen aan corona. Mijn dochter was in tranen ‘Nu ga jij ook dood’. Ik legde uit dat ik goed beschermd werkte. Ook hier zijn mensen overleden, maar de meesten zijn gewoon hersteld.”

Je hebt je laten inenten?

“29 januari was ik aan de beurt. Natuurlijk heb ik in het begin getwijfeld, vanwege de snelheid waarmee het vaccin geproduceerd is. Maar ik zag hoe ziek mijn gezin was, dat trok me over de streep. En ik vind dat ik een verantwoordelijkheid heb naar mijn cliënten. Ik moet veilig bij hen in de buurt kunnen zijn. Ik verheug me er nu al op als alles achter de rug is, dat ik iedereen weer kan knuffelen.”

Clasina ter Bruggen, foto Sander Foederer

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken