HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Carla en Ger Smit: ''Tel je zegeningen''

Carla en Ger Smit: ''Tel je zegeningen''

Vorige week pas brachten Carla (80) en Ger (86) de sinterklaascadeaus naar hun kleindochter Iris. “Beetje laat”, zegt Carla. “Het is al bijna kerst. We zien haar nu minder helaas. Maar we gingen maar met z’n tweeën, dus het mocht.”

Carla: “Ik let goed op hoor. Ik draag een mondkapje en hou afstand. Maar je moet de situatie ook niet te angstig maken. Ik word soms een beetje moe van het coronanieuws. Het gaat maar door.”

Wat doet u deze kerst?

“Ik heb kerst altijd fijn gevonden, een huis vol kinderen, vrienden en familie. Nu gaat het anders. We hebben twee zonen. 1 komt eten op kerstavond, de ander moet werken. De rest van de kerst vieren we met zijn tweeën. Ik maak daar niet zo’n probleem van. We maken het samen gezellig. We komen de tijd wel door, als de corona maar weg blijft.”

En lekker eten?

“Ik kook graag. Vroeger aten we altijd konijn, een overblijfsel van mijn vader die poelier was. Tot het moment dat mijn zoon een konijn won met klaverjassen. Hij nam het mee naar huis, ‘anders wordt ie opgegeten.’ Het beestje heeft tot maart op het balkon gestaan, toen moest het weg. Ik heb daarna nooit meer konijn gegeten.”

Ziet u nog vrienden?

“De sportschool is nu dicht, normaal zie ik mijn sportvrienden wekelijks. Van onze vaste vrienden, die ik al meer dan 40 jaar ken, is één een beetje angstig. Die komt niet. Maar we bellen elkaar vaak. En ik ben het type dat rond de 100 kerstkaarten stuurt. Ik krijg er altijd heel veel terug. Die hang ik allemaal in ons huis. Mijn man vraagt zich weleens af of dat wel moet, al die kaarten. ‘Ja Ger. Dan weten de mensen dat we nog leven’.“

Waar draait het om in het leven?

“Wij versieren al jaren de entree van de flat beneden. Dat geeft warmte als je in de hal komt, het gevoel dat je aan elkaar denkt. Een vriendelijk woord voor de mensen om je heen doet wonderen. Mensen: tel je zegeningen.”

Ger en Carla Smit, foto Tom Feenstra

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken