HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weesp weer open  |  Thijs Rathbone van Meurs: ‘Ik heb genoten van de rust’

Thijs Rathbone van Meurs: ‘Ik heb genoten van de rust’

In het gezelligste straatje van Weesp hangen de Nederlandse vlag, de Weesper vlag en de gelijkheidsvlag zusterlijk naast elkaar. “Omdat de buurman jarig is”, vertelt Thijs Rathbone van Meurs.

“Fijn dat we in een straatje wonen waar iedereen buiten zit zodra het een beetje lekker weer is. Zeker nu. Deze winter kwamen zelfs de vriendjes van de kinderen niet over de vloer. Nu voel ik me ongemakkelijk als het druk wordt, ik heb genoten van de rust. Maar ik kijk er ook naar uit om iedereen weer te zien. En om me geen zorgen meer te hoeven maken.”

Foto: Thijs Rathbone van Meurs

Felix Ambühler: ‘Ik geniet van mensen om me heen’

De Zwitserse architect Felix Ambühler geniet van een biertje met uitzicht op de Vecht. Hij is blij dat Weesp weer open is. Net als al die anderen op deze zonnige dag. “Ik schilder mijn boot. Die ligt in Nigtevecht, waar ik ook woon als ik in Nederland ben. Omdat ik alles in mijn eentje doe, ben ik blij dat de terrassen open zijn. Ik geniet van mensen om me heen, mijn lunch smaakt beter in gezelschap.” Hoewel in Zwitserland de terrassen ook weer open zijn, is hij liever hier. “Bergen zijn prachtig, maar vaarwater is beter.”

Foto: Felix Ambühler

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken