HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weesp weer open  |  Mehtap Zeyrek: ''Ik wilde dat Meet dit overleefde''

Mehtap Zeyrek: ''Ik wilde dat Meet dit overleefde''

De niet-essentiële winkel is open, de ondernemer euforisch. De klant is zo mogelijk nog blijer. Nu de zon zich laat zien en ook de terrassen open zijn, is een nieuwe jurk of broek van ‘essentieel’ belang. En dat kan heel goed tweedehands. 

Dat bewijst Mehtap Zeyrek, eigenaresse van Meet aan de Slijkstraat, die beide lockdowns overleefde. “Sinds november 2019 verkoop ik tweedehands merkkleding voor dames. Klanten brengen hun mooiste spullen in, ik beoordeel en verkoop de kleding, we verdienen allebei.”

Verkeerd tijdstip voor een nieuwe zaak?

“De maanden voor de feestdagen in 2019 liepen prima. Kort daarna werd het stil. Mensen durfden niks meer te passen uit angst om met Covid-19 besmet te raken. In de zomer was het beter en zorgden de bootjestoeristen voor een paar leuke maanden. Maar toen half december weer alles dicht moest wist ik het even niet meer. De feestdagen kwamen eraan, maar ik kon geen feest vieren.”

Hoe ging je daarmee om?

“Ik wilde dat Meet dit overleefde. Ik hing briefjes op de winkelramen en maakte pas-tassen met kleding. Wat klanten leuk vonden rekenden ze af via de voordeur. En ik nam videofilmpjes op met mijn vriendin. Zij trok leuke outfits aan en noemde merk, maat en prijs. Ik plaatste ze op Facebook en op verkoopsites. Dat was zo succesvol dat mijn vriendin op straat herkend werd en ik voor het eerst online aan klanten uit heel Nederland verkocht.”

Ga je het anders doen in de toekomst?

“Ik heb in de afgelopen tijd veel geleerd. Die filmpjes blijf ik zeker doen, net als de sociale media. Daarmee bereik ik de wereld. Wat ik weer in ere herstel is de gezelligheid. Mijn winkel heet Meet, een afkorting van mijn naam, maar het staat ook voor het Engelse ‘ontmoeting’. Ik maak tijd voor een praatje en een kopje thee. Als je vandaag niets vindt is er misschien volgende week iets van je gading. Voor tweedehands moet je de tijd nemen.”

Mehtap Zeyrek (links op foto) filmt vriendin en model Sandra Pels / foto Edwin van Eis

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken