HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weesp weer open  |  Daniëlle Woldendorp: ''De horeca heeft elkaar opgezocht en samen oplossingen bedacht''

Daniëlle Woldendorp: ''De horeca heeft elkaar opgezocht en samen oplossingen bedacht''

Om 10 uur ’s ochtends staat de thermometer al op 22 graden. Danielle Woldendorp en echtgenoot Erwin staan in de startblokken, want Eeterij de Schalkse opent over een uur het terras. “En dan zitten we direct vol.”

Weesp trekt veel toeristen. Hoe kan het ook anders in een van de mooiste vestingsteden van Nederland. Danielle: “Naast Weespers hebben we veel passanten: fietsers en wandelaars. En bootjesmensen. We hebben een eigen steiger aan de Vecht. Als je je boot bij ons aanmeert, stap je zo het terras op. Zitten we vol, dan serveren we een drankje aan boord.”

Dat was afgelopen jaar wel anders?

“Wij hadden het zwaar, net als iedereen. Maar we zijn blijven ondernemen. We hebben dingen geprobeerd. Soms lukte het, soms niet. We hebben dinerboxen bezorgd, op locatie gekookt, coffee to go verkocht. De stadswandelingen die we met collega-horecaondernemers organiseerden waren een groot succes. Net als de dinerboxen trouwens. We hebben het met kerst nog nooit zo druk gehad als afgelopen jaar.”

Daniëlle Woldendorp / foto Tom Feenstra

Kon je het redden?

“Tijdens de lockdown werden we bijgestaan door familie en vrienden, want ons personeel is er alleen in het zomerseizoen. Zij hielpen ons kosteloos met de bezorging. Corona is verschrikkelijk, maar heeft ons ook saamhorigheid gebracht. De horeca heeft elkaar opgezocht. We hebben samen oplossingen bedacht en samen dingen georganiseerd. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. Ik ga nu af en toe met een aantal collega’s gezellig lunchen, lekker kletsen over van alles en nog wat. Dat doen we meestal buiten Weesp, want hier kent iedereen ons.”

Nu gaat alles weer open?

“We zitten voorlopig nog wel vast aan een protocol. 1,5 meter afstand, max. 4 personen aan een tafel, vaste zitplaatsen en niet lopen. Met dit weer werken we hoofdzakelijk buiten, want iedereen wil op het terras, daar is geen mondkapje nodig. Maar ook binnen zitten we elke avond vol. De eerste week dat we open waren leek het of mensen de verloren tijd in moesten halen. Maar nu lijkt alles weer snel terug te gaan naar normaal.”

Meer verhalen lezen?

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken