HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weesp weer open  |  Bobby Zamaray: ''We moeten met elkaar in gesprek blijven''

Bobby Zamaray: ''We moeten met elkaar in gesprek blijven''

Bobby Zamaray speelt in het gezelligste team van FC Weesp, de ‘Zaterdag 1’. Daarnaast doet hij aan wielrennen, hij zwemt, is enthousiast over de triatlon en organiseerde samen met vrienden het Funky farm festival. Hij werkt als arts bij de afdeling chirurgie in het Spaarne Ziekenhuis, ook afgelopen jaar.

“Tijdens de eerste golf lag de Intensive Care vol met Covid-patiënten. Bij chirurgie konden veel operaties daarom niet doorgaan. Wij werden direct ingezet op de Covid-afdeling. Het was hard werken, soms angstig. Maar als ik vrij was, zat ik me thuis op de bank te verbijten. Ik wist hoe druk het was in het ziekenhuis.”

Er viel ook niet veel te voetballen?

“Nee, afgelopen jaar was behoorlijk balen. Normaal gesproken sta ik 3 dagen in de week op het veld: 2 keer voor een training én voor de wedstrijd. Maar we mochten niets. Zelfs toen iedereen onder de 27 weer mocht trainen, stond het zondagteam direct op het veld. Wij niet, meer dan de helft van ons team is 30-plus.”

Bobby Zamaray, eindelijk weer op het veld. / foto Tom Feenstra

Wat deed je om fit te blijven?

“2 jaar geleden ben ik gaan wielrennen. In coronatijd schafte ik samen met driekwart van Nederland een racefiets aan. Ik heb gezwommen toen het nog kon en liep hard. Gelukkig mogen we sinds een kleine 4 weken weer gewoon trainen met ons voetbalteam. Er zijn nog geen wedstrijden, normaal gesproken is nu de zomerstop. Maar omdat we het voetbal zo gemist hebben, trainen we voorlopig gewoon door.”

Als je terugkijkt op die tijd? Heb je iets geleerd?

“Dit is een hele bijzondere tijd, waarin je eigen doen en laten onder een vergrootglas liggen. Je zat even niet meer in de prestatiemaatschappij, noch op sociaal, noch op sportief vlak. Ik genoot bewuster van alle kleine dingen in het leven. Ik was veel in het ziekenhuis, voelde het als mijn verantwoordelijkheid om te vertellen wat ik zag. We denken er niet allemaal hetzelfde over, maar ik heb geleerd dat we in gesprek moeten blijven. Ook als we het niet met elkaar eens zijn. Juist dan is dat belangrijk.”

Meer verhalen lezen?

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken