HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Projecten  |  Omgevingsvisie: Weesp 2050

Omgevingsvisie: Weesp 2050

De gemeente Weesp werkt aan een omgevingsvisie. In een omgevingsvisie wordt vastgelegd hoe Weesp zich tot het jaar 2050 ruimtelijk kan ontwikkelen. Op deze manier kunnen we nu vastleggen welke ruimtelijke beslissingen we in de toekomst kunnen maken. Als gemeente Weesp luisteren we graag naar de mening van haar inwoners, ondernemers en instellingen.

Bruidsschat

,, Een betere bruidsschat kan onze stad zich niet wensen’’, zo stelt wethouder John Vos. ,,Vanaf 2022 houdt Weesp op te bestaan als zelfstandige gemeente. Door alle wensen die we nu hebben vast te leggen in een omgevingsvisie, zorgen we er voor dat we de komende tientallen jaren toch onze stempel kunnen drukken op de ruimtelijke ontwikkeling van onze stad.’’

Uw mening telt

De gemeente Weesp luistert graag naar de mening van inwoners, ondernemers en instellingen. Daarom hebben in de zomer en herfst van 2020 Weespers mee kunnen denken en hun visie kunnen geven op de ruimtelijke toekomst van de stad. Meer dan 1200 mensen vulden de enquête in, ruim 200 mensen gaven ook nog schriftelijke aanvullingen. Op 7 oktober vond er een online inwonersbijeenkomst plaats waar ongeveer 50 bezoekers op af kwamen. Via een chat functie konden zij deelnemen aan de discussie met Wethouder Vos. Deze online bijeenkomst is terug te zien via Vimeo.

Omgevingsvisie Weesp 2050 from Tertium on Vimeo.

Meer weten over de omgevingsvisie?

Wilt u meer weten over de omgevingsvisie? Download dan de onderstaande documenten

Vragen? Stuur een e-mail naar omgevingsvisie@weesp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken