HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Zwemdiploma B via het Jeugdfonds Sport

Zwemdiploma B via het Jeugdfonds Sport

Dit item is verlopen op 29-11-2019.

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen in Weesp gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport om te sporten. Op die manier zorgt de gemeente dat alle kinderen kunnen sporten en bewegen: iedereen moet kunnen voetballen, basketballen, turnen of zwemles kunnen volgen.

Zwemvaardigheid belangrijk in Weesp

Veel kinderen in Weesp maken namelijk van het Jeugdfonds Sport – de nieuwe naam voor het Jeugdsportfonds - gebruik om te leren zwemmen. De gemeente Weesp vindt zwemvaardigheid in een stad als Weesp heel belangrijk en heeft daarom met de nieuwe eigenaren van het Victoriabad gekeken op welke manier zwemles in Weesp (nog) laagdrempeliger gemaakt kan worden.

Diploma B-pakket

Als gevolg daarvan is het diploma B-pakket geïntroduceerd, mét diplomagarantie! In navolging van het diploma A-pakket kunnen kinderen in Weesp die via het Jeugdfonds Sport zwemmen, nu voor een vaste prijs (die de gemeente Weesp via het Jeugdfonds Sport betaalt) zwemles volgen zo lang zij die nodig hebben.

Niet opnieuw aanvragen

In het verleden moest het Jeugdfonds Sport opnieuw worden aangevraagd, of moesten kinderen een half jaar wachten voor zij door konden gaan met zwemles. Dat is dus nu verleden tijd, en daar zijn zowel het Victoriabad als de gemeente blij om. Wethouder Heijstee hoopt dat dit nog meer kinderen aanmoedigt lekker door te gaan met zwemmen!

Eén aanvraag voor zowel diploma A als B

Ze is ook blij met de nieuwe mogelijkheid om in één keer een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport te doen voor zwemles voor diploma A én B: “Het Victoriabad geeft deze kinderen een mooie korting en dat waarderen wij als gemeente. Veel kinderen in Weesp maken gebruik van het Jeugdfonds Sport en dat moedigen we van harte aan.”

Meer informatie over aanvragen

Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport lopen via een intermediair. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gezondheidscentrum in Weesp: info@cjgweesp.nl of (035)7600 768

Voor meer informatie kijk op www.weesp.nl/jeugdfondssport

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken