HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Wethouders geven gastlessen op basisschool De Terp tijdens Week van Respect

Wethouders geven gastlessen op basisschool De Terp tijdens Week van Respect

Dit item is verlopen op 25-11-2016.

Van 7 t/m 11 november wordt voor de 11e keer de Week van Respect georganiseerd. Tijdens deze week staat respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft centraal. Het thema dit jaar is #Jij maakt het verschil.

Wethouder Tuning en Heijstee-Bolt zullen donderdag 10 november a.s. een gastles over dit thema geven op de basisschool De Terp. De lessen worden gegeven aan de groepen 5 t/m 8.

Landelijke campagne

De Week van Respect is een landelijke campagne waarbij respect voor diversiteit als rode draad door de lessen loopt. De gastlessen worden gegeven op scholen en sportclubs door burgemeesters, coaches, wethouders, ministers en kamerleden.

Verschil mag er zijn

Kunnen zijn wie je bent, ongeacht je afkomst, religieuze overtuiging, cultuur of seksuele voorkeur.  

De lessen gaan over erkennen, herkennen en werken met verschillen. Wethouders Tuning en Heijstee-Bolt werken graag mee aan de Week van Respect.

Wethouder Heijstee-Bolt: ”Door bij kinderen aandacht te besteden aan het feit dat we verschillend kunnen en mogen zijn, wordt een basis gelegd voor een gezonde kijk op onze multiculturele samenleving. En daar werken wij als gemeente uiteraard graag aan mee!”

Wethouder Tuning: “Door kinderen al vroeg naar elkaar te leren luisteren ontstaat empathie en begrip voor de ander. Ze hoeven het niet met elkaar eens te zijn of te worden, maar open te staan voor de opvattingen van de ander en hoe op respectvolle wijze met elkaar in gesprek te gaan.”

Meer informatie over de Week van Respect: zie www. weekvanrespect.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken