HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Werkzaamheden rondom winkelcentrum Hogeweij afgerond

Werkzaamheden rondom winkelcentrum Hogeweij afgerond

Dit item is verlopen op 19-01-2017.

Vandaag - 19 december 2016 - zijn de werkzaamheden aan de openbare ruimte rondom het winkelcentrum Hogeweij afgerond. De afgelopen maanden is – naast het herinrichten van de openbare ruimte – ook het winkelcentrum Hogeweij getransformeerd naar een eigentijds winkelcentrum. Dit alles heeft geresulteerd in een vernieuwd en representatief gebied in de wijk Hogewey.

Openbaar gebied

De openbare ruimte rondom het winkelcentrum is volledig voorzien van nieuwe bestrating en er is deels een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Het fietsparkeren is uitgebreid en de oude fietsbeugels zijn vervangen door fietsaanleunbeugels. Ook is er ruimte gevonden voor het aanplanten van vijf bomen. 

Binnenterrein ook opgeknapt

Het binnenterrein van het winkelcentrum heeft ook een behoorlijke metamorfose ondergaan. De oude bestrating is vervangen door nieuwe (luxere) materialen. Ook de verlichting, de bankjes en de prullenbakken zijn vernieuwd waardoor deze ontmoetingsplek een mooie uitstraling heeft gekregen die past bij het vernieuwde winkelcentrum.      

Subsidie stads- en dorpsontwikkeling

Door de provincie Noord-Holland is aan de gemeente een subsidie toegekend vanuit de uitvoeringsregeling stads- en dorpsontwikkeling. Deze subsidie heeft het mogelijk gemaakt om de genoemde activiteiten in het openbaar gebied uit te voeren. Vanuit de gemeente zijn wij dan ook erg blij met de toekenning van de subsidie waardoor we deze kwaliteitsslag in de wijk Hogewey hebben kunnen maken.

Wethouder Eijking: β€œMet deze metamorfose van winkelcentrum Hogeweij hebben we er in Weesp weer een aantrekkelijke winkelplek bij. Het is prettig om hier te winkelen en daarnaast is het ook een aanwinst voor de buurt dat het is opgeknapt.”                  
              

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken