HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Welzijn in Weesp

Welzijn in Weesp

Dit item is verlopen op 30-05-2020.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt ook de Versa Welzijn Weesp extra maatregelen. Deze gelden voorlopig t/m 5 april aanstaande. Als u een algemene vraag heeft dan kunt u contact opnemen met de balie: (035) 6231100.

Versa Welzijn Weesp past de werkzaamheden en activiteiten aan. Dit doen zij op de volgende manieren:

Vrijwillige Thuishulp

De reguliere vrijwillige thuishulp gaat telefonisch door. Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor of graag een luisterend oor wil bieden, neem dan contact op. Wij matchen belmaatjes. Kunt u door het virus geen boodschappen doen en heeft u daar hulp bij nodig? Of wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor mensen die boodschappen, medicijnen en dergelijke nodig hebben? Neemt u dan contact op met Annabel Sol via asol@versawelzijn.nl of 06-13 96 56 25.

 

Wonen Welzijn en Mantelzorg

Door de situatie kunnen ouderen en kwetsbare mensen in de problemen komen. Versa probeert u door deze onzekere tijden heen te helpen. Meldt het als we iets voor u kunnen doen. Ouderen uit ons bestand zullen we zelf telefonisch benaderen. En dat geldt ook voor mantelzorgers. Wij zullen u per mail vragen wie er af en toe gebeld wil worden.

Leuke, sociale maar vooral veilige initiatieven willen we ondersteunen, u bent welkom met uw idee.

Neem voor vragen contact op met Marianne Verstijnen, sociaal werker WWM en wijkwerk via e-mail: mverstijnen@versawelzijn.nl of 06-50632925.

 

Het maatschappelijk werk

In deze periode heeft het maatschappelijk werk geen afspraken op locatie of bij u thuis. Wel staan wij graag voor uw vragen klaar. We zullen samen proberen een passende oplossing te vinden in deze vreemde tijd! U kunt met maatschappelijk werk contact opnemen voor de onderstaande vragen: administratie, financiƫn, werk of andere praktische zaken.

U kunt voor deze vragen contact opnemen met:

Petra Bekkers 06-16392278 of via e-mail: pbekkers@versawelzijn.nl

of met Elfi Macnack 06-30165587 of via e-mail: emacnack@versawelzijn.nl

Administratie voor elkaar spreekuur

Er zijn geen inloopspreekuren op woensdagochtend.

U kunt ons telefonisch en per e-mail bereiken met dringende vragen op financieel-administratief gebied: Wilma Knops 06-33951892 of via e-mail: wknops@versawelzijn.nl en voor vragen op financieel-juridisch gebied: Robin Hessels 06-13052159 of via e-mail: rhessels@versawelzijn.nl

 

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Weesp willen alle inwoners zoveel mogelijk in beweging houden.

Check de Facebookpagina van 'Versa Welzijn Weesp' en doe mee met de beweegchallenges. Er zullen regelmatig filmpjes verschijnen waarbij de buurtsportcoaches jou uitdagen om mee te doen! Als jij zelf een leuke challenge weet, laat het ons weten via e-mail: ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27621943.

Kan je niet meedoen aan de challenges? Dan niet getreurd. De buurtsportcoaches hebben leuke beweegoefeningen bedacht die je thuis en zittend kan uitvoeren. Op dezelfde facebookpagina worden deze filmpje gepost. Wil je de oefeningen graag op papier? Neem dan contact op via e-mail: btuenter@versawelzijn.nl of via 06-13266603.

 

Jongerenwerk

De jongerenwerkers zijn in deze periode bereikbaar via whatsapp of telefonisch. Helaas stoppen de activiteiten en gaan de buurthuizen in deze periode dicht. Wij kunnen jongeren tips geven om deze tijd goed door te komen, nuttig te besteden en leggen de nadruk op educatie, creativiteit en talentenontwikkeling. Wil je een van ons spreken? Neem dan contact op met jongerenwerker Maindrian van Berge via 06-13421235 of met jongerenwerker Burak Sandikci via 06-13965762.

 

Burencontact: hou elkaar in op de hoogte

De coronacrisis zorgt ervoor dat we ook als we niet direct hulpbehoevend zijn, we wel oog moeten hebben voor elkaar. Denkt u hierbij ook aan uw buren. Zijn zij nog okee? Wonen mensen alleen? Vraag hen ook regelmatig of ze nog gezond zijn? Of vraag hen of u wat voor hen kunt doen? Voor veel mensen is het vaak lastig om hulp te vragen maar een coronacrisis als deze vraagt om elkaar waar nodig te helpen en te steunen. Ook een klein praatje over de telefoon kan een steuntje in de rug betekenen in deze lastige tijden.

Wonen er oudere mensen in de buurt? Hebben ze hulp nodig? Of heeft u zelf hulp nodig? Vraag het uw buren.

Samen komen we door de coronacrisis heen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken