HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesper erespeld voor Sjoerd Huisingh

Weesper erespeld voor Sjoerd Huisingh

Dit item is verlopen op 24-09-2020.

Op 24 juli 2020 heeft de heer Sjoerd Huisingh de erespeld van Weesp ontvangen. Hij kreeg deze geheel onverwacht uitgereikt door waarnemend burgemeester Van Bochove, nadat hij naar het stadhuis was ‘gelokt’ voor een overleg.

Sjoerd Huisingh ontvangt de erespeld vanwege zijn waardevolle bijdragen aan de Weesper gemeenschap. Als voorzitter van de Stichting Jubal en de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp (SNHW) en in vele andere vrijwillige functies heeft hij unieke en duurzame initiatieven ontplooid.

Stichting Nationale Herdenkingen Weesp

De heer Huisingh zet zich al jarenlang in om, naast de dodenherdenking op 4 mei, vele activiteiten te organiseren die bijdragen aan het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Hij weet hierbij alle generaties in Weesp te bereiken. Zo was hij onder meer een van de initiatiefnemers voor de realisering van de uitbreiding van het oorlogsmonument op de Ossenmarkt, de plaat met daarop de namen van de Weespers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast was hij drijvende kracht achter vele andere succesvolle initiatieven van de SNWH, zoals het realiseren van een naamplaat van Joodse slachtoffers in de Joodse synagoge, het initiëren van een reis voor leerlingen van het Casparus College naar Dachau, het ondersteunen van leerlingen van het Vechtstede College bij het maken van een werkstuk over de Februaristaking, het mede realiseren van de film ‘4 portretten van Weesper slachtoffers’ en het organiseren van de jaarlijkse schrijfdag in Weesp voor Amnesty International.

Stichting Jubal

Toen de muziekvereniging Jubal ophield met haar activiteiten nam Sjoerd het initiatief om de resterende fondsen te gebruiken om een nieuwe Stichting op te richten. Deze Stichting Jubal organiseert onder andere sinds 2010, in samenwerking met de Gooise Muziekschool, muzieklessen voor alle basisschoolleerlingen in Weesp. Via deze lessen komen kinderen in contact met muziek.

Naast deze twee voorzittersrollen is de heer Huisingh in Weesp ook actief voor de Historische Kring Weesp en heeft hij veel vrijwilligerswerk verzet in het club- en schoolvoetbal.

De uitreiking was oorspronkelijk gepland op 5 mei, tijdens de viering van 75 jaar bevrijding in Weesp. Dit kon vanwege de toen geldende corona maatregelen niet doorgaan.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken