HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesper erepenning voor Cees van Vliet

Weesper erepenning voor Cees van Vliet

Dit item is verlopen op 02-09-2020.

Op 3 juli 2020 heeft ondernemer Cees Van Vliet de erepenning van de stad Weesp ontvangen. Hij kreeg deze geheel onverwacht uitgereikt door waarnemend burgemeester Van Bochove tijdens de officiële heropening van de door hem gerestaureerde Laurentiuskerk.

Cees van Vliet ontvangt de erepenning, de hoogste gemeentelijke onderscheiding die de stad kent, voor zijn brede verdiensten aan de Weesper samenleving.

Steentjes bijgedragen

Zo voert hij als bouwondernemer al decennia lang restauraties uit aan historische panden in het centrum van Weesp. Hierbij spaart hij kosten nog moeite om het karakter van de stad te behouden in de uitstraling die de gerenoveerde panden meekrijgen. Hij heeft -letterlijk en figuurlijk- ‘zijn steentjes bijgedragen’ aan de verfraaiing van de stad. Het beste voorbeeld hiervan is de renovatie van de Laurentiuskerk, die door Van Vliet werd aangekocht. Hij investeerde fors om het karakteristieke pand voor de stad te kunnen behouden. Voor de manier waarop Van Vliet met het Weesper erfgoed omgaat heeft hij in het verleden al veel waardering gekregen van bijvoorbeeld de Historische Kring Weesp, het Cuypersgenootschap, de Bond Heemschut en ook de Vereniging tot Behoud van Karakteristiek.

Op elkaar bouwen

Naast zijn inzet voor behoud van het Weesper erfgoed ondersteunt Van Vliet op een genereuze manier vele grote en kleine initiatieven in de Weesper samenleving. Vele goede doelen, verenigingen, maar ook organisaties van culturele en sportieve evenementen die de stad kleuren, kunnen al decennia lang op zijn steun rekenen. Zo verleent hij zijn medewerking aan bijvoorbeeld de jaarlijkse 4 en 5 mei herdenkingsactiviteiten, het Sluis- en Bruggenfeest, de Vechtloop, Weesp Proeft, de Nacht van Weesp, de WeesperNieuws Triatlon en Weesp Gastvrij. Burgemeester Van Bochove zei hierover in zijn toespraak: “Jij bouwt, en zo kunnen anderen weer op jou bouwen”.

Vele bestuurlijke functies

In bestuurlijk opzicht heeft Van Vliet ook niet stilgezeten. Hij heeft door de jaren heen op vrijwillige basis vele bestuurlijke functies vervuld, waaronder voorzitter bestuur van de bedrijvenvereniging IVW Bedrijvenvereniging, hoofdbestuur van voormalig Weesper

voetbalvereniging Rapiditas, zitting in de Economic Board van de Gooi en Vechtstreek en zitting in de gemeentelijke commissie revitalisering bedrijventerreinen. Bij de uitvoering van al deze functies stond het belang voor de stad Weesp op nummer één.

Ereburgerschap van Weesp

Op 1 december 2013 is een nieuwe Verordening voor het toekennen van stedelijke onderscheidingen van de gemeente Weesp in werking getreden. In deze verordening wordt de erepenning van Weesp verbonden met het ereburgerschap. Cees van Vliet mag zich vanaf vandaag met trots ereburger van Weesp noemen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken