HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesp scoort goed bij Mysteryshopactie

Weesp scoort goed bij Mysteryshopactie

Dit item is verlopen op 23-09-2016.

Hoog nalevingspercentage Drank- en horecawet

Gemeente Weesp scoort goed bij de mysteryshopactie, een onderzoek gericht op de naleving van de Drank- en horecawet. Bij het nalevingsonderzoek wordt gecontroleerd of verkopers van alcohol zich houden aan de leeftijdsgrens van 18 jaar. In Weesp hield 64,7% zich aan de geldende regels. Samen met de gemeente Huizen scoort zij het beste in de regio. De gehele regio scoorde bij het onderzoek overigens hoger dan het landelijk gemiddelde.

Mysteryshopactie

De mysteryshopactie is van half maart tot half juni 2016 gehouden in opdracht van de GGD. Alle regiogemeenten namen aan deze jaarlijkse actie deel. Het onderzoek geeft niet alleen een goed beeld van de naleving van de leeftijdsgrenzen, maar maakt de naleving door de jaren heen ook goed zichtbaar.

Verkooppogingen

Met behulp van twee zeventienjarige MysteryKids zijn sportkantines, horecaondernemingen, cafetaria’s en detailhandel bezocht. Per locaties zijn steeds twee verkooppogingen gedaan. In Weesp zijn 17 locaties tweemaal bezocht. Het aantal locaties komt voort uit het aantal hotspots
(plekken waar jongeren zich ophouden).

Preventie

De mysteryshopactie wordt niet alleen gebruikt als een monitoringsinstrument, maar ook als een preventie-instrument. Alle bezochte inrichtingen hebben een brief gekregen. Met verenigingen en inrichtingen waar een overtreding is geconstateerd, neemt de gemeente contact op. Alle 16- en 17-jarigen van Weesp ontvangen een voorlichtingsbrief.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken