HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesp plaatst zoutbakken tegen gladheid

Weesp plaatst zoutbakken tegen gladheid

Dit item is verlopen op 16-05-2019.

Gemeente Weesp heeft op 29 januari dit jaar zoutbakken in het centrum van Weesp geplaatst. Hiermee kunnen winkeliers en bewoners gladheid op trottoirs bestrijden. Los daarvan houdt de gemeente de hoofdroutes begaanbaar.

Sneeuwval en gladheid kunnen grote problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

Wat doet de gemeente?
In het gladheidseizoen werkt de gemeente actief aan gladheidbestrijding. Bij een voorspelling van gladheid wordt preventief gestrooid. Dit gebeurt veelal midden in de nacht, voordat de ochtendspits begint. De gemeente is verantwoordelijk voor het strooien en begaanbaar houden van de hoofdroutes in Weesp. De gemeente strooit niet op stoepen, voetpaden en binnenwegen in de wijken.

Dit kunt u doen
Bewoners en ondernemers worden verzocht om de eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks, voorafgaand aan het gladheidseizoen, gratis strooizout beschikbaar en u kunt (strooi)zout halen bij bijvoorbeeld uw lokale supermarkt of bij tuincentra. Vanaf 29 januari 2019 zijn daar op strategische locaties in het centrum zoutbakken aan toegevoegd. Hierdoor hebben bewoners en winkeliers in één van de drukst gebruikte gebieden alle mogelijkheid om het gevecht met de gladheid aan te gaan. 

Tips

  • Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem en keukenzout komt u al een heel eind.
  • Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
  • Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Dat wil zeggen: gebruik het zout met mate. Dit is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken