HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesp ondersteunt ondernemers in corona-crisis

Weesp ondersteunt ondernemers in corona-crisis

Dit item is verlopen op 07-06-2020.

Het college van B en W van Weesp presenteert vandaag een aantal belastingmaatregelen om Weesper ondernemers en bewoners te ondersteunen tijdens de corona-crisis. Maatregelen die worden genomen zijn onder andere dat de heffing van reclamebelasting en precario voor terrassen tot 1 juli wordt uitgesteld.

Wethouder Leon de Lange (Financiën): “Alle Weesper ondernemers en inwoners voelen de gevolgen van de corona-crisis. Kleine ondernemers, bijvoorbeeld in de cafés en winkels, merken meteen het verschil. Met deze maatregelen willen we ze snel enige verlichting bieden.”

Versoepeling

Voor ondernemers die in betalingsproblemen komen versoepelt de gemeente Weesp de betaalregels. Ondernemers kunnen voor alle gemeentebelastingen van 2020 uitstel van betaling aanvragen voor een periode van drie maanden. Bij een verzoek tot uitstel wordt de invordering direct stopgezet. Dwanginvordering van openstaande schulden van ondernemers en zzp-ers stopt tot 1 juli 2020. De invorderingsrente wordt tot 1 juli verlaagd van 4% naar 0,01%.

Uitstel

De heffing wordt vo0r enkele Belastingen uitgesteld. Ondernemers krijgen hun aanslag reclamebelasting pas op 1 juli 2020. De invordering van precario voor terrassen wordt ook tot 1 juli 2020 uitgesteld. Ondernemers die tegen betalingsproblemen aanlopen kunnen de gecombineerde aanslag (o.a. onroerendezaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing en reinigingsrecht) gespreid betalen. Of ze kunnen uitstel van betaling aanvragen.

Eind maart ontvangen de meeste bewoners de gecombineerde aanslag. Voor particulieren geldt dat zij deze aanslag pas een maand later hoeven te betalen. In mei in plaats van april. Dat geeft burgers tijdelijk wat extra financiële ruimte. Burgers die tegen betalingsproblemen aanlopen kunnen gespreid betalen of een betalingsregeling treffen.

Wethouder De Lange: “Ik realiseer me dat we hiermee slechts een begin maken. We blijven scherp op maatregelen die we in het belang van burgers en ondernemers kunnen treffen. En we moedigen ondernemers aan hun ideeën voor samenwerking met ons te blijven delen.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken