HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Vrijwilligerswerk in het zonnetje met campagne ‘Voor Elkaar’

Vrijwilligerswerk in het zonnetje met campagne ‘Voor Elkaar’

Dit item is verlopen op 04-03-2016.

Op 1 februari start de gemeentelijke campagne ‘Voor Elkaar’. Daarmee vraagt Weesp aandacht voor de hulp en ondersteuning die vrijwilligers kunnen bieden en zet de vrijwilligers in het zonnetje.

Wethouder Astrid Heijstee: “De gemeente biedt hulp en ondersteuning aan mensen die dat echt nodig hebben. Dat doen we  samen met maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Met de campagne vragen we aandacht voor het mooie werk dat vrijwilligers doen.
Zonder deze mensen zou onze samenleving er heel anders uit zien. Door er voor elkaar te zijn, houden we samen – inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke organisaties en de gemeente – de zorg en ondersteuning betaalbaar. Zo kan iedereen zolang mogelijk zelfstandig en actief blijven.”

Volg het voorbeeld

Wethouder Astrid Heijstee: “In onze gemeente hebben we gelukkig veel actieve vrijwilligers die dorps- of buurtgenoten graag een helpende hand bieden. Soms op ‘los-vast basis’, door af en toe de buurman te helpen bij de boodschappen of op school te helpen met een sportdag. Soms meer structureel zoals vrijwilligers bij sportclubs of verzorgingshuizen. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. We hopen natuurlijk dat inwoners door deze campagne geïnspireerd raken om hun voorbeeld te volgen.”

Deel en win

De campagne laat verschillende voorbeelden zien van vrijwilligers. Met posters, filmpjes en verhalen op weesp.nl en in de krant. We hebben een aantal mensen gevraagd om hier aan mee te werken. Natuurlijk zijn er meer mensen die daarvoor in aanmerking komen. Kent of bent  u een vrijwilliger die het ook verdient om in het zonnetje gezet te worden? Deel dat verhaal dan met ons via voorlichting@weesp.nl. Onder de leukste inzendingen verloten we een taart.

Nieuwsbrief

Via de website www.weesp.nl kunt u zich gratis abonneren op de nieuwsbrief. Hebt u vragen over uw individuele (zorg)situatie? Vul dan het hulpvraagformulier in op de website of bel (0294)  491 391.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken