HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Verder met participatie terrassenbeleid

Verder met participatie terrassenbeleid

Dit item is verlopen op 28-02-2019.

Eind 2017 heeft de gemeente een start gemaakt met het opstellen van een nieuw terrassenbeleid. Inwoners en ondernemers hebben zich tot begin van dit jaar kunnen uitspreken over hoe zij de huidige terrassen ervaren en hoe zij staan tegenover verlevendiging van de stad door middel van meer terrassen. Om de input voor het terrassenbeleid nu compleet te maken, wil de gemeente na de conceptfase met inwoners uit de binnenstad en ondernemers in gesprek om samen tot een definitief plan te komen.

Aanvullende input

Eind vorig jaar hebben ondernemers, inwoners uit de binnenstad en inwoners buiten het centrum hun mening kunnen geven over de terrassen in Weesp door middel van het invullen van een enquête. Hier hebben meer dan 700 mensen gehoor aangegeven. Wat mistte in het proces was om met elkaar over het nieuw te vormen terrassenbeleid in gesprek te gaan.

Planning

Winkeliers, horecabedrijven en inwoners kunnen tot 14 januari, indien gewenst, aanvullende input geven. Aan de hand van de uitkomsten van de enquête en deze nieuwe input wordt een nieuw conceptnota terrassenbeleid geschreven. Dit concept zal in een bijeenkomst met de winkeliers, horecabedrijven en inwoners (die wonen in directe nabijheid van terrassen) besproken worden en waar nodig worden aangepast. Het uiteindelijke doel is om aan het begin van het zomerseizoen met nieuw terrassenbeleid te komen.

Resultaten van enquête of ook nog aanvullende input geven?

De resultaten van de enquête staan op de gemeentelijke website: www.weesp.nl/terrassennota.

Heeft u nog input, dan kunt u deze vóór 14 januari sturen naar info@weesp.nl o.v.v. Terrassennota.
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken