HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Veel animo voor eerste collegespreekuur

Veel animo voor eerste collegespreekuur

Dit item is verlopen op 25-09-2014.

Het eerste collegespreekuur van 9 september jongstleden is goed ontvangen door inwoners uit Weesp. Er hadden zich diverse inwoners gemeld voor een gesprek met één van de wethouders.

Wethouder Eijking: “Zelf ben ik erg positief over het spreekuur. Ik merkte gisteren aan mijn gasten dat de mogelijkheid om in gesprek te gaan met één van de collegeleden erg gewaardeerd wordt. Voor mij als wethouder geeft het mij ook de kans om direct met betrokkenen te spreken over zaken die hen bezighouden.”

 

Uitgangspunt collegespreekuur

Het college heeft burgerinitiatief en –participatie hoog in het vaandel staan. Ook het direct in gesprek gaan met burgers en bedrijven draagt hier aan bij. Het doel van het spreekuur is daarom een afspraak te kunnen maken met één van de collegeleden (met welk collegelid hangt af van het onderwerp) om een idee aan te dragen, een suggestie voor een oplossing voor een gemeentelijk probleem voor te leggen of bijvoorbeeld een probleem/klacht dat speelt met de gemeente nader te bespreken.

 

Elke maand in een andere wijk

Het maandelijks spreekuur met de collegeleden is ingesteld op elke tweede dinsdagavond van de maand tussen 17.30 en 19.00 uur. Elke maand wordt het spreekuur in een ander stadsdeel gehouden. In oktober zal het collegespreekuur gehouden worden in Hogeweij in het gebouw aan Papelaan 99. Op de website (weesp.nl/collegespreekuur) en op het gemeentenieuws in de krant wordt bekend gemaakt waar het collegespreekuur de volgende maand gehouden wordt.

 

Hoe maakt men een afspraak voor het collegespreekuur?

Een afspraak maken met het college kan digitaal (www.weesp.nl/afspraak) en telefonisch via het bestuurssecretariaat (0294) 491 391 tot en met de maandag vóór het spreekuur.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken