HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Vanaf 29 maart 2021 uitbreiding betaald parkeren

Vanaf 29 maart 2021 uitbreiding betaald parkeren

Dit item is verlopen op 18-11-2020.

In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren.

Op het parkeerterrein bij het station worden dag- en nachttarieven ingevoerd. Bewoners en ondernemers in deze gebieden komen in aanmerking voor een parkeervergunning en kunnen gebruik maken van speciale regelingen voor privébezoek. Het aanvragen van een tweede bewonersvergunning op hetzelfde adres is niet altijd meer mogelijk. Voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart worden de parkeermogelijkheden straks uitgebreid. Het effect van deze maatregelen wordt eind 2021 geëvalueerd.

Wethouder Léon de Lange (Parkeren): “Er is een zeer zorgvuldig traject hieraan voorafgegaan en ik ben verheugd dat we nu ook echt aan de slag kunnen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op de plek van bestemming de auto kwijt kan. Dat geldt uiteraard voor onze bewoners, maar ook voor de verschillende bezoekers aan onze stad. Ook aan de werkenden hebben we zoveel mogelijk gedacht. Wij vinden deze maatregelen een goede keuze en willen hiermee de parkeerproblemen in Weesp aanpakken.”

Tarieven en tijden

Betaald parkeren geldt straks van maandag tot en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het uurtarief is € 1,20 met een maximum bedrag van € 7,50 per dag. In delen van de Nieuwstad, Kerkstraat, Grote Plein, Nieuwstraat en Hoogstraat mag straks maximaal twee uur geparkeerd worden. Parkeervergunningen zijn in deze straten dan niet geldig.

Vergunning

Bewoners en ondernemers in de uitbreidingsgebieden komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Vanaf half januari 2021 kunnen deze worden aangevraagd. Via een brief van de gemeente worden de mensen persoonlijk hierover geïnformeerd. Voor scholen gevestigd in het betaalde gebied komt een regeling zodat meer vergunningen per school aangevraagd kunnen worden voor leraren die met de auto komen.

P+R station

Op het parkeerterrein bij het station geldt straks betaald parkeren van 07.00 tot 18.00 uur voor een maximaal bedrag van € 3,00 per dag. En ’s nacht tussen 02.00-06.00 uur voor een maximaal bedrag van € 4,50. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de auto voor een langere tijd gratis te laten staan. Een gehandicaptenvergunning of hulpverlenersvergunning is op deze parkeerplaats altijd geldig.

Nota Parkeermaatregelen Weesp: voor een leefbare en vitale stad

De gemeenteraad heeft op 3 juli 2019 de nota ‘parkeermaatregelen Weesp’ vastgesteld en op 17 september 2020 ingestemd met de verordening. De nieuwe maatregelen komen voort uit de nota en kunnen nu uitgevoerd worden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken