HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Toezicht alcoholverbod jongeren Sluis- en Bruggenfeest

Toezicht alcoholverbod jongeren Sluis- en Bruggenfeest

Dit item is verlopen op 09-12-2016.

Ambtenaren van de gemeente Weesp, de politie en de Regio hebben tijdens het Sluis- en Bruggenfeest deze zomer, extra toezicht gehouden op de naleving van het alcoholverbod voor minderjarigen. Dit heeft geleidt tot zes proces-verbalen voor jongeren voor het drinken of in bezit hebben van alcoholische drank. Een Weesper ondernemer heeft een bestuurlijke boete gekregen. Hij had een proces-verbaal gekregen voor het schenken aan minderjarigen.

Onderzoek GGD naar alcoholgebruik onder jongeren

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat veel jongeren te vroeg, te vaak en teveel alcohol drinken.  Dit kan leiden tot ongelukken, overlast, overschrijden van (seksuele) grenzen en alcoholvergiftiging. Uit hersenonderzoek blijkt dat alcohol tot het 24e jaar schade oplevert voor de ontwikkeling van de hersenen.

Alcohol pas vanaf 18 jaar

Sinds 1 januari 2014 geldt daarom een minimum leeftijd van 18 jaar voor het kopen, drinken en bij je hebben van alle alcoholhoudende drank. De gemeente is verantwoordelijk voor de toezicht op naleving van de regelgeving.

Hoge boetes bij overtreding

Als je vóór je 18e jaar alcohol bij je hebt of drinkt, op straat en op andere openbare plekken zoals een park, winkelcentrum, horeca of sportkantine, kan je een boete krijgen.

Deze boetes zijn fors! De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken