HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Thuisbezorgen reisdocumenten nu ook in Weesp mogelijk

Thuisbezorgen reisdocumenten nu ook in Weesp mogelijk

Dit item is verlopen op 30-06-2020.

Vanaf donderdag 16 april 2020 zal het ook mogelijk zijn om in Weesp uw paspoort of identiteitskaart thuis te laten bezorgen. Laten bezorgen kan ook ’s avonds of in het weekend. Bij het aanvragen van het paspoort of de identiteitskaart maakt u de keuze voor het laten bezorgen. Voor de bezorging betaalt u bezorgkosten. Dit is 15,70 euro per bezorging per adres (ongeacht het aantal reisdocumenten).

Uitbreiding van de dienstverlening aan Weespers

De gemeente Weesp heeft samenwerking gezocht met de AMP Groep die de bezorging van de reisdocumenten op zich neemt. De AMP Groep is gespecialiseerd in het beveiligd laten bezorgen van documenten. Door het zelf inplannen van een bezorgtijdstip bij de AMP Groep kan een inwoner van Weesp zelf bepalen wanneer de bezorging het beste uitkomt.

Burgemeester Van Bochove: “Het is een mooie uitbreiding van de dienstverlening aan de Weespers dat de reisdocumenten bezorgd kunnen worden. Als inwoners kiezen voor een thuisbezorging, hoeven zij nu maar één keer naar het Stadskantoor te komen. Ook in deze tijden van de coronacrisis een mooie aanvulling. Aan de bezorging zijn wel kosten verbonden. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om op het Stadskantoor het reisdocument af te halen.”

Hoe werkt het?

De inwoner maakt de keuze voor laten bezorgen bij de aanvraag van het paspoort of de identiteitskaart. Het paspoort of identiteitskaart is na 5 werkdagen klaar. Daarna wordt het document bezorgd door AMP Groep. Hiervoor maakt de inwoners zelf een afspraak met AMP Groep. Dit kan online of telefonisch. Het thuis laten bezorgen kost 15,70 euro per bezorgmoment. Bij het gelijktijdig laten bezorgen van twee reisdocumenten kost het dus eenmaal 15,70 euro.  

Ook ’s avonds of in het weekend

Het grote voordeel van het laten thuisbezorgen van een paspoort of identiteitskaart is dat het ook in de avond of in het weekend mogelijk is. Inwoners kiezen zelf het bezorgmoment.

Meer informatie

Meer weten over het laten bezorgen van een reisdocument is te vinden op www.weesp.nl/bezorgenreisdocument

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken