HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Theaterschool Zone 1380 én buurtkamer in Leeuwenveld/Weespersluis

Theaterschool Zone 1380 én buurtkamer in Leeuwenveld/Weespersluis

Dit item is verlopen op 17-03-2020.

Weesp, 20 januari 2020

Deze maand heeft de Theaterschool Zone 1380, de Vooropleiding en de Toneelgroep Weesp, met in totaal ongeveer 100 deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 75 jaar, zich tijdelijk voor een periode van een jaar gehuisvest in de nieuwe wijk Weespersluis.

In de zomer van 2019 werd duidelijk dat Theaterpand Weesp/Theaterschool Zone 1380 haar activiteiten op de locatie Flevolaan niet kon voortzetten. Theaterpand Weesp heeft besloten te stoppen met deze publiekstak, het theater, maar wel door te gaan met de activiteiten van de Theaterschool. In samenwerking met de gemeente Weesp is gezocht naar mogelijkheden om de Theaterschool te behouden voor Weesp. Met de nieuwe plek in Weespersluis is dat nu gelukt.

Ruimte delen met tijdelijke buurtkamer Weespersluis

Maar er is meer. De Theaterschool Zone1380 deelt het pand tegenover de Fort Diemerdamstraat met de buurtkamer van Leeuwenveld/Weespersluis, die hier tot de verhuizing naar de permanente locatie in de Brede School Weespersluis ook hun intrek zullen nemen.

Buurthuisfunctie

Deze maatschappelijke toevoeging moet ervoor zorgen dat deze plek niet alleen cultureel van belang is, maar ook een centrale ontmoetingsfunctie krijgt midden in Leeuwenveld/Weespersluis.

Vanuit de bewoners zijn al veel ideeën geopperd voor invulling van deze buurthuisfunctie. Gebleken is, dat bewoners in eerste instantie behoefte hebben aan informatie over de bouwplannen en de voortgang hiervan. Ook is er behoefte aan een plek om informatie en aankopen ten behoeve van de nieuwe woning te kunnen delen en organiseren. Gaandeweg zullen dan ook de beoogde buurtkameractiviteiten worden opgestart.

Wethouder León de Lange: “Ik ben blij dat deze belangrijke culturele voorziening een mooie, nieuwe plek heeft gevonden. Super dat in Weespersluis ook meteen de verbinding wordt gelegd met de buurtkamer!”

Ook andere initiatieven zijn welkom

Ook andere maatschappelijke organisaties en initiatieven zijn van harte uitgenodigd om een eventuele samenwerking te onderzoeken.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken