HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Schrijfactie Amnesty International 10 december 2014

Schrijfactie Amnesty International 10 december 2014

Dit item is verlopen op 18-12-2014.

Gemeente zet raadzaal open voor briefschrijvers van 15.00 tot 18.00 uur (vrije inloop)

 

Op 10 december, Dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty wereldwijd een Schrijfmarathon. Ondanks internet, sms en sociale media blijft de kracht van de handgeschreven brief bestaan. Een zorgvuldig geschreven brief waarin de schrijver een persoonlijke boodschap overbrengt is een ijzersterk actiemiddel. Ze geven hoop aan mensenrechtenactivisten en dringen aan op het terugdringen van de doodstraf, marteling en discriminatie. Gemeente Weesp vindt bescherming van de mensenrechten van fundamenteel belang en stelt het Stadhuis beschikbaar voor brievenschrijvers.

Schrijft u ook mee? Het stadhuis is open!

Wilt u meedoen? In het Stadhuis is de raadzaal op 10 december tussen 15.00 en 18.00 uur beschikbaar voor iedereen die meedoet met de schrijfmarathon. U kunt zelf kiezen wanneer u komt en hoe lang u schrijft. Stuur een bericht naar schrijfmarathon@amnesty.nl. U ontvangt dan begin december alle informatie over de mensen voor wie wij actievoeren, voorbeeldbrieven en meer, zodat u op 10 december kunt schrijven. Thuis, op het gemeentehuis, of waar u ook bent. Op www.amnesty.nl/schrijfmarathon vindt u meer informatie.

 

Honderdduizenden mensen doen hier wereldwijd aan mee. In Nederland schrijven bekende en onbekende Nederlanders, scholieren, studenten, lezers, schrijvers en burgemeesters brieven om hoop te geven aan mensenrechtenactivisten. Ze bewijzen dat gewone burgers zich met succes kunnen verenigen tegen onrecht.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken