HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Proef met vaste planten langs de C.J. van Houtenlaan

Proef met vaste planten langs de C.J. van Houtenlaan

Dit item is verlopen op 11-02-2015.

Langs de C.J. van Houtenlaan en een middenberm van de Prinses Irenelaan, worden in de week van 26 januari aanstaande onder andere de rozen vervangen voor nieuwe, kleurige planten. Er is gekozen voor vaste planten in de kleuren wit, blauw en paars. Dit type beplanting is nog niet eerder op deze schaal toegepast in Weesp en de gemeente wil kijken of de planten goed groeien op deze plek en of het voor andere locaties ook geschikt is. 

Aantrekkelijk beeld

De beplanting is aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels en draagt sterk bij aan de biodiversiteit in de stad.  De kleuren zorgen voor een aantrekkelijke entree voor zowel bezoekers als bewoners. Door de kleur en de lange bloeiperiode geven we met vaste planten de C.J. van Houtenlaan ieder seizoen een mooie uitstraling. Zelfs in de winter geven vaste planten een bijzondere aanblik.

 

Minder onderhoud

Naast de kleurige aankleding van de openbare ruimte zoeken we als gemeente voortdurend naar vernieuwing waarbij efficiënt werken en kostenbesparing deel uitmaken van het keuzeproces. Doordat de beplanting snel en dicht op elkaar groeit is er uiteindelijk minder onderhoud nodig en groeit er minder onkruid tussen de beplanting. 

 

Werkzaamheden starten 26 januari aanstaande

De werkzaamheden beginnen op maandag 26 januari aanstaande en bij goed weer duurt het uiterlijk tot 6 februari. Er wordt langs de weg gewerkt maar de weg blijft wel open voor verkeer. U kunt hiervan enige hinder ondervinden en we vragen hiervoor uw begrip.  Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer en Ontwikkeling via telefoonnummer  (0294) 491 391.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken