HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Pilot schaapskudde Weesp uitgesteld

Pilot schaapskudde Weesp uitgesteld

Dit item is verlopen op 20-06-2016.

De pilot met de schaapskudde op de Weesper schansen, die aanstaande maandag van start zou gaan, wordt uitgesteld. De stichting flora- en faunabescherming Weesp heeft een voorlopige voorziening ingediend bij de Raad van State.

De pilot
Het is de bedoeling dat de schaapskudde dit jaar een aantal keren op de schansen komt om te grazen. Onder begeleiding van een herder en in overleg met een ecoloog worden de zones bepaald en de periode dat de schapen verblijven op de verschillende delen van de schansen.

Uiteindelijk wil de gemeente met deze pilot kijken wat de effecten zijn op de biodiversiteit van de schansen. Daarom monitoren we ook de flora zodat we goed in beeld krijgen wat het effect is van begrazing met schapen. 

Voorlopige voorziening
Met het indienen van een voorlopige voorziening wordt bij de Raad van State, de hoogste rechter in Nederland, gevraagd om uitstel van de inzet van de schaapskudde. De reden hiervoor is de (mogelijke) aantasting van de flora en fauna. Pas na de behandeling van de voorlopige voorziening is bekend of de schaapskudde op korte termijn alsnog kan beginnen, of dat er langer gewacht moeten worden met de schaapskudde na verdere behandeling van de zaak.

Wethouder Herman Tuning: “Ik betreur de uitstel van deze pilot, maar we moeten de rechtsgang respecteren. Ik heb er vertrouwen in dat we de schapen op een later moment op de schansen mogen ontvangen.”

Zodra er meer duidelijkheid is over de start van de pilot zullen wij u nader informeren.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken