HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Peuteropvang voor peuters met ontwikkelingsachterstand vanaf 2019 mogelijk bij alle voorscholen in Weesp

Peuteropvang voor peuters met ontwikkelingsachterstand vanaf 2019 mogelijk bij alle voorscholen in Weesp

Dit item is verlopen op 12-06-2018.

Per 2018 zijn peuterspeelzalen en kinderopvang in de wetgeving geharmoniseerd. Wettelijk is er geen verschil meer tussen peuterspeelzalen en kinderopvang waar het om het aanbod voor peuters gaat (leeftijd van 2 tot 4 jaar). De nieuwe naam voor het aanbod voor peuters is peuteropvang. Een aanbod voor peuters met een ontwikkelings-achterstand (Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) indicatie) is onderdeel van het gemeentelijk beleid. De gemeenteraad in Weesp heeft besloten dat vanaf 2019 alle locaties voor peuteropvang een aanbod voor peuters met een ontwikkelingsachterstand mogen organiseren en hiervoor subsidie ontvangen.

Alle locaties voor peuteropvang mogen VVE verzorgen

Weesp telt ongeveer 60 peuters met een indicatie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). De VVE-indicatie wordt afgegeven door het consultatiebureau wanneer er grote ontwikkelingsachterstanden worden gesignaleerd, primair op taalgebied. Elke gemeente is verplicht om een aanbod voor deze kwetsbare doelgroep te organiseren. Tot op heden werd VVE aangeboden door de peuteropvanglocaties Jacinta, Schatjesrijk en Onder Moeders Paraplu. Vanaf 2019 mogen alle locaties voor peuteropvang in Weesp een gesubsidieerd VVE aanbod verzorgen, mits ze op voorhand positief zijn geïnspecteerd door de GGD op de wettelijke en gemeentelijke kwaliteitseisen.

Subsidie voor peuteropvang

De manier waarop de gemeente subsidie verstrekt ligt vast in een verordening, te vinden op de gemeentelijke website: www.weesp.nl/verordeningen. Ouders kunnen vanaf 2018 ook voor de peuteropvang ‘Kinderopvang Toeslag’ aanvragen bij de Belastingdienst.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken