HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Persbericht Nieuw bedrag voor starterslening beschikbaar

Persbericht Nieuw bedrag voor starterslening beschikbaar

Dit item is verlopen op 02-09-2015.

Wegens het succes van de starterslening heeft de gemeenteraad 19 maart 2015 besloten een nieuw bedrag beschikbaar te stellen. Tussen 2012 en 2014 hebben 20 jonge woningzoekenden met behulp van de starterslening een woning in Weesp kunnen kopen. Het huidige bedrag dat gemeente Weesp in 2012 beschikbaar stelde voor de starterslening, en dat in 2013 aangevuld werd met een rijksbijdrage, is bijna op.

Herstel woningmarkt

De woningmarkt trekt aan, maar het herstel is nog broos en daarom wil de gemeenteraad de doorstroming in Weesp op gang houden. De gemeenteraad biedt starters op de woningmarkt ondersteuning door middel van de starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopprijs van een woning en het bedrag dat woningzoekenden maximaal bij een bank kunnen lenen.

Voorwaarden starterslening aangepast

De rijksbijdrage voor de starterslening is niet verlengd, daarom zijn de voorwaarden voor de starterslening aangepast. De starterslening is nu alleen mogelijk voor Weesper inwoners, personen die een economische binding hebben met Weesp en terugkerende studenten. De leeftijdsgrens voor de starterslening is maximaal 35 jaar (de voorwaarden staan op de website van gemeente Weesp: www.weesp.nl/starterslening).

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken