HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Overeenkomst ondertekend over bouwplan aan Herensingel

Overeenkomst ondertekend over bouwplan aan Herensingel

Dit item is verlopen op 07-09-2020.

Vandaag is door bouwonderneming Jakido Weesp BV en de gemeente Weesp een anterieure overeenkomst ondertekend voor nieuwbouw aan de Herensingel. Het plan omvat een appartementencomplex met minimaal 28 appartementen en in de plint een huisartsenpraktijk.

Jakido Weesp BV, vertegenwoordigd door de heer C. van Vliet en waarnemend burgemeester Van Bochove van de gemeente Weesp kwamen op dinsdag 7 juli tot op anderhalve meter bij elkaar om de overeenkomst te ondertekenen.

28 Appartementen en een huisartsenpraktijk

Op deze voormalige locatie van de Jehovakerk aan de Herensingel 142-144 wordt een complex met 28 appartementen gebouwd, voorzien van parkeergelegenheid. In het bouwplan is eveneens een huisartsenpraktijk opgenomen.

Wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Weesp, John Vos: “Goed voor Weesp dat ook van deze 28 nieuwbouw appartementen qua prijs weer ruim 2/3 bestemd is voor sociale huur en middensegment huur”. Ontwikkelaar van Vliet zegt: “We hadden graag het huidige pand behouden en een nieuwe bestemming gegeven. Gezien de staat van het pand bleek dat niet mogelijk. Desondanks zijn we blij met deze herontwikkeling, vooral de maatschappelijke invulling hiervan.”

Anterieure overeenkomst

Een anterieure overeenkomst wordt gesloten in de beginfase van een project, nog voor de vaststelling van het exploitatieplan.

Vervolgproces

Nu de anterieure overeenkomst is ondertekend kan verder worden gegaan met de procedure ter voorbereiding op het bestemmingsplan. In deze fase is er aandacht voor participatie, zodat het project zo goed mogelijk kan worden afgestemd op de wensen en ideeën van de Weespers. Op basis van het uiteindelijke bestemmingsplan kan naar verwachting medio volgend jaar de vergunning worden verleend. De oplevering uiteindelijke oplevering van de woningen en huisarts worden niet eerder dan 2023 verwacht.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken