HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Ondertekening Bestuurlijk Convenant door gemeente Weesp en gemeente Amsterdam

Ondertekening Bestuurlijk Convenant door gemeente Weesp en gemeente Amsterdam

Dit item is verlopen op 30-09-2018.

Dinsdag 3 juli tekenden de gemeentesecretarissen en burgemeesters van Weesp en Amsterdam  het Bestuurlijk Convenant. In het convenant staan de uitgangspunten voor de invlechting van de ambtelijke organisatie van Weesp in de gemeente Amsterdam.

College van Amsterdam op bezoek in Weesp

Voordat het Bestuurlijk convenant getekend werd, hebben de nieuwe colleges van zowel Weesp als Amsterdam kennis gemaakt in het stadhuis in Weesp. Na de ondertekening van het Bestuurlijk Convenant was er een bestuurlijk overleg tussen de twee gemeenten.

Eerst ambtelijk, later bestuurlijk   

Het streven is om de ambtelijke invlechting per 1 april 2019 te laten plaatsvinden. Vanaf die datum zijn alle Weesper ambtenaren in dienst van de gemeente Amsterdam. De bestuurlijke fusie vindt pas later plaats.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen

Als men op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen over de invlechting van de gemeente Weesp in de gemeente Amsterdam, kan men regelmatig de gemeentelijke website bezoeken.  www.weesp.nl/fusieamsterdam

Vragen

Het genomen besluit van de gemeenteraad van eind maart over de fusie van de gemeente Weesp met de gemeente Amsterdam kan vragen bij inwoners of ondernemers oproepen. Op de website hebben we een aantal veel gestelde vragen opgenomen. Komt er een andere vraag op? Dan kan deze gestuurd worden naar het e-mailadres: amsterdam@weesp.nl. De gemeente zal de vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken