HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Officiële opening openbaar sportterrein

Officiële opening openbaar sportterrein

Dit item is verlopen op 08-06-2019.

Sinds vorige zomer liggen ze er: het nieuwe trapveldje, de twee beachvolleybalvelden en het grote kunstgrasveld op Sportpark Papelaan. De gemeente heeft het oude openbaar veld gerenoveerd en anders ingericht. Er zijn nu (nog) meer mogelijkheden voor inwoners om te sporten en bewegen! Dat moet gevierd worden…

Feestelijk opening met wethouder Heijstee-Bolt

Daarom wordt het nieuwe openbaar sportterrein op maandagmiddag 27 mei om 15.30 uur feestelijk geopend met sport- en spelactiviteiten voor kinderen van verschillende buitenschoolse opvanglocaties (bso’s). De buurtsportcoaches organiseren de activiteiten en zorgen dat alle kinderen op een leuke manier kunnen kennismaken met de nieuwe velden. Alle Weespers – kinderen én volwassenen – zijn van harte welkom om te kijken of mee te doen.

Wat is er nieuw?

Aan de kant van de Papelaan is  een korfbalveld aangelegd dat gebruikt wordt door korfbalvereniging Argus. Daarnaast ligt een kunstgras trapveldje met kleine doeltjes dat veel gebruikt wordt. Achter het trapveldje liggen twee beachvolleybalvelden. Op dinsdagavond traint volleybalvereniging Oberon hier. De rest van de week kan iedereen van de zandvelden gebruikmaken.

Iedereen is welkom

Ten slotte is aan de achterkant van het terrein een groot kunstgrasveld ingericht waar bootcamp- en fitnessgroepen gebruik van kunnen maken en waar natuurlijk gevoetbald, gevolleybald en gespeeld kan worden. Kortom, een mooi terrein voor alle inwoners. Kom daarom op maandag   27 mei om 15.30 uur even langs om een balletje te slaan, te trappen, of om de kinderen aan te moedigen.

Rookvrij sporten

Omdat de gemeente een gezonde levensstijl en een gezond sportklimaat wil bevorderen, is het nieuwe openbaar sportterrein rookvrij. Dit sluit aan bij landelijke initiatieven (zoals de Rookvrije Generatie) om kinderen volledig rookvrij te laten opgroeien. In navolging van veel sportverenigingen in Weesp is ook het openbaar sportterrein daarom rookvrij.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken