HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Museum Weesp tijdelijk dicht voor modernisering

Museum Weesp tijdelijk dicht voor modernisering

Dit item is verlopen op 25-12-2015.

Museum Weesp sluit van 12 oktober t/m medio december tijdelijk haar deuren voor een grootschalige modernisering. Naar verwachting opent het museum half december weer haar deuren voor bezoekers.

Uitvoering museumplan 2015-2018

De gemeenteraad heeft op woensdag 1 juli 2015 het Museumplan 2015-2018 aangenomen. De komende beleidsperiode gaat Museum Weesp een nieuwe koers varen. De publieksbegeleiding van het museum wordt gemoderniseerd, het beheer van de collectie en de museumorganisatie worden geprofessionaliseerd en er komt een actief tentoonstellings- en activiteitenbeleid. De bezoekers van het museum zullen op een interactieve manier meegenomen worden in de geschiedenis van Weesp met haar stadhuis, de industrieën die Weesp destijds tot bloei hebben gebracht en de kunst die Weesp rijk is. 

Volwaardig museum met museumcafé en museumwinkel

Om van een bezoek aan het museum een leuke attractie te maken voor zowel jong als oud, zullen er naast verschillende activiteiten en educatieve programma’s ook een museumwinkel en museumcafé aan het museum worden toegevoegd. De samenwerking met andere lokale en regionale erfgoedinstellingen wordt actief gezocht en uitgebouwd.

Accent op porselein, Van Houten en jenever

Het belangrijke en roemrijke Weesper erfgoed, zoals het eerste Hollandse porselein, de Van Houten cacao en de jenever industrie, krijgt in de nieuwe opstelling de aandacht die het verdient.

Museum Weesp zoekt nieuwe vrijwilligers

Om het museum ook in de toekomst open te kunnen houden heeft het museum meer vrijwilligers nodig. Lijkt het u leuk om een aantal uur per week te helpen of heeft u nog wat vragen over vrijwilliger zijn bij het museum? Kijk op www.museumweesp.nl/vrijwilligers voor meer informatie en meld u hier aan!

Museum Weesp sluit van 12 oktober t/m medio december tijdelijk haar deuren voor een grootschalige modernisering. Naar verwachting opent het museum half december weer haar deuren voor bezoekers.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken