HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Museum Weesp krijgt make-over

Museum Weesp krijgt make-over

Dit item is verlopen op 02-08-2015.

Wethouder Eijking: ,,Een bezoek aan ons museum gaat een échte belevenis worden”

De gemeenteraad heeft op woensdag 1 juli 2015 met een meerderheid van stemmen het Museumplan 2015-2018 aangenomen. De komende beleidsperiode gaat Museum Weesp een nieuwe koers varen. De publieksbegeleiding van het museum wordt gemoderniseerd, het beheer van de collectie en de museumorganisatie worden geprofessionaliseerd en er komt een actief tentoonstellings- en activiteitenbeleid. De bezoekers van het museum zullen op een interactieve manier meegenomen worden in de geschiedenis van Weesp met haar stadhuis, de industrieën die Weesp destijds tot bloei hebben gebracht en de kunst die Weesp rijk is.

Rol in promotie van Weesp

Museum Weesp moet een belangrijke rol gaan spelen bij de promotie van Weesp. Het historische verleden, de geschiedenis van de stad, het stadhuis als gerechtshof en de rivier de Vecht krijgen een prominente plaats in de museumpresentatie. Daarnaast wordt Museum Weesp opgenomen in de lijn die Amsterdam Marketing uitzet om de grote toestroom van toeristen naar Amsterdam de regio in te leiden. Weesp zal als Amsterdam River Estate en Amsterdam Castles and Gardens toeristen uit de hele wereld kunnen begroeten.

Volwaardig museum met museumcafé en museumwinkel

Om van een bezoek aan het museum een leuke attractie te maken voor zowel jong als oud, zullen er naast verschillende activiteiten en educatieve programma’s ook een museumwinkel en museumcafé aan het museum worden toegevoegd. De samenwerking met andere lokale en regionale erfgoedinstellingen wordt actief gezocht en uitgebouwd.

Accent op porselein, Van Houten en jenever

Het belangrijke en roemrijke Weesper erfgoed, zoals het eerste Nederlandse porselein, de Van Houten cacao en de jenever industrie, krijgt in de nieuwe opstelling de aandacht die het verdient. ‘’Door de collecties en historische artefacten in een duidelijk historische context te plaatsen, kunnen we straks onze geschiedenis veel beter uitdragen”, aldus wethouder Eijking.

Parel in handen

Wethouder Eijking: “Een volwaardig museum in een neoclassicistisch gebouw met kerkers is uniek. We hebben een toeristische parel in handen en ik ben dan ook erg blij dat de gemeenteraad deze kans aangrijpt om het Museum Weesp op de kaart te zetten.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken