HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Marije Roos start vanaf medio januari 2019 als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp

Marije Roos start vanaf medio januari 2019 als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp

Dit item is verlopen op 05-02-2019.

Mevrouw Marije Roos is door het college van B&W per medio januari 2019 benoemd als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Weesp. Marije Roos volgt Menno de Haan op, die per medio januari bij de gemeente Amsterdam in dienst treedt als hoofd Bureau Bestuur en Gemeentesecretaris.

Jarenlange ervaring opgedaan in Amsterdam

Mevrouw Roos is momenteel adviseur van de gemeentesecretaris en uitvoerend secretaris van het college van B&W in Amsterdam. Eerder werkte ze als adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam en als politiek analist bij het Ministerie van Defensie. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Nieuwe uitdaging in Weesp

Marije Roos: “Het is voor mij een eer dat het college van Weesp mij heeft benoemd tot gemeentesecretaris. Het is een spannende periode voor Weesp, met de ambtelijke fusie en op termijn ook een bestuurlijke fusie voor de deur. Grote veranderingen die veel van de organisatie vragen, terwijl intussen het werk voor Weesp en de Weespers gewoon doorgaat. Ik wil daar graag als gemeentesecretaris mijn bijdrage aan leveren. Samen met het college, de raad, de medewerkers en alle partners in de stad. Samen voor elkaar!”

Blij met komst van mevrouw Roos

Burgemeester van Bochove: “We zijn blij dat we zo snel hebben kunnen schakelen met de gemeente Amsterdam om de vacature van gemeentesecretaris in te vullen. Als college hebben we het volste vertrouwen dat mevrouw Roos, met haar ervaring en kunde, de gemeente Weesp goed naar de ambtelijke fusie kan leiden en ook daarna als gemeentesecretaris een waardevolle bijdrage kan leveren.”

Om de continuïteit voor beide gemeentelijke organisaties te waarborgen, zullen Marije Roos en Menno de Haan geleidelijk overgaan naar de nieuwe functie.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken