HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Maatregelen coronavirus: houd afstand van elkaar! Ook op Dodenherdenking en 5 mei.

Maatregelen coronavirus: houd afstand van elkaar! Ook op Dodenherdenking en 5 mei.

Dit item is verlopen op 31-05-2020.

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. En daarmee ook de maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen werken maar we zijn er nog lang niet. Nog steeds zijn en worden veel mensen ziek door het coronavirus en overlijden er veel mensen aan. Ook al zijn er versoepelingen voor de jeugd ten aanzien van sporten en school ingesteld, het is van groot belang om de maatregelen nog steeds in acht te nemen. Zeker met alle feest- en vrije dagen in het verschiet.

Het is voor iedereen een enorme opgave. Zeker als er in je directe omgeving misschien geen mensen zijn die getroffen zijn door het virus. Ook de vrije (feest)dagen die er in mei zijn maakt dat we toch graag dierbaren opzoeken of mee willen doen met de beperkte activiteiten die er zijn. Bijvoorbeeld op 4 mei met dodenherdenking. Als u wilt is tussen 14.00 en 18.00 uur gelegenheid om bloemen neer te leggen bij het monument bij Fort Ossenmarkt. Denkt u er wel aan dat u ook daar de afstand van 1,5 in acht neemt.

Maatregelen blijven van kracht

Burgemeester van Bochove: “Beste Weespers, al stemmen de geluiden gelukkig steeds positiever, we zijn er helaas nog niet. Er worden nog steeds veel mensen getroffen. We moeten echt volhouden. De maatregelen die zijn ingesteld zijn voor onze eigen gezondheid, voor onze naasten maar zeker ook voor de kwetsbaren in onze samenleving. In mei zijn er veel feestdagen. Normaliter trekken we er dan op uit en genieten we volop van festiviteiten en elkaars gezelschap. Helaas loopt het dit jaar anders. Blijf zo veel mogelijk thuis en neem de maatregelen serieus. Spreek elkaar er desnoods op aan als iemand het even vergeet.”

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen die worden getroffen door de gemeente Weesp? Kijk dan regelmatig op de gemeentelijke website www.weesp.nl/coronacrisis.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken