HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Lintjesregen 2017 in Weesp

Lintjesregen 2017 in Weesp

Dit item is verlopen op 26-05-2017.

‘Drie Weespers zijn Koninklijk onderscheiden’

Waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove reikte op woensdag 26 april 2017 aan drie verdienstelijke personen een Koninklijke Onderscheiding uit. De heer A.J. Balk, Mevrouw A.F.J. Van Drie-Gijzen en mevrouw M.S. Hogenhout-Bakker zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meneer Balk: ‘een ware duizendpoot’

Al ruim 40 jaar is meneer Balk actief in het vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen en organisaties. Als een ware duizendpoot was hij inzetbaar voor allerhande taken. Zo was hij van 1984 tot 2005 actief voor voetbalvereniging W.F.C. Rapiditas. Hij floot jeugd en senioren wedstrijden op de zaterdag en zondag, werd als 2e penningmeester verantwoordelijk voor het innen van de contributies en trainde de jeugdkeepers. Sinds 2007 is de heer Balk verbonden aan de N.O.D.E (Nederlandse Organisatie Docenten EHBO). Van 2008 tot 2015 heeft hij zich tevens actief en vol enthousiasme ingezet voor de SIGMA. (Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie). Als hulpverlener, teamleider en als chauffeur. Sinds 2009 is hij verbonden aan de Watersportvereniging WWV de Zeemeermin, eerst als secretaris en daarna als voorzitter.

Mevrouw Van Drie: ‘een vrouw uit duizenden’

Mevrouw Van Drie zet zich al ruim 50 jaar belangeloos in voor haar medemens. Zij is wat men noemt: een vrouw uit duizenden. Van 1964 tot 1995 was zij actief voor voetbalvereniging A.D.E.  Zij verzorgde daar de bar- en kantinediensten, met een team van medewerkers, op trainingsavonden en voor de zaterdagen en zondagen dat er gevoetbald werd. Ook organiseerde zij feest- en klaverjasavonden voor de vereniging en was  verantwoordelijk voor de inkoop van de kantine benodigdheden. Van 1980 tot 1991 was zij vrijwilligster van het Nederlandse Rode Kruis, district Gooi en Vechtstreek. Zij begeleidde mensen in de Rode Kruis vakantiehuizen en op de Henry Dunant boot. Sinds 1988 begeleidt zij de bewoners van verpleeghuis Hogewey bij activiteiten, zoals uitjes, vakanties, de zwemclub en bingomiddagen.  

Mevrouw Hogenhout: ‘een onmisbare kracht’

Al bijna 35 jaar is mevrouw Hogenhout actief als vrijwilligster bij Speeltuinvereniging Don Bosco in Weesp. Als dé vaste kracht tijdens de openingsuren, is zij verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de speeltuin. Zij verzorgt de verkoop in de winkel en bij haar kunnen kinderen terecht voor een ijsje of een glaasje limonade. Ook verleent zij eerste hulp, wanneer een kind zich door een valpartij heeft bezeerd. Aan het einde van iedere dag zorgt zij ervoor dat de speeltuin en het bijbehorende clubhuis weer opgeruimd en schoon zijn. Dankzij haar jarenlange inzet, kan Speeltuin Don Bosco vaak geopend zijn en kunnen kinderen in Weesp en omgeving zorgeloos een dagje komen spelen. Zij is voor de speeltuinvereniging dan ook een onmisbare kracht.


Lintjesregen 2017   

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken