HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Koninklijke Onderscheiding voor de heer Janto Surachno

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Janto Surachno

Dit item is verlopen op 13-12-2019.

Vanmiddag kreeg de heer Janto Surachno uit handen van burgemeester Van Bochove een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De heer Surachno is oprichter en 25 jaar voorzitter en muzikant geweest van de AMC Bigband. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond vanmiddag om 16.00 uur plaats in het restaurant van de golfbaan in Weesp.

De heer Surachno, destijds internist en afdelingshoofd niertransplantaties, richtte de AMC Bigband op in 1993. De band bestaat uit collega-artsen, verpleegkundigen, radiologen en andere collega’s uit het ziekenhuis. De band oefent al 25 jaar elke dinsdagavond na werktijd en verzorgt samen heel veel mooie optredens. Naast de halfjaarlijkse lunchconcerten voor patiënten, bezoekers en personeelsleden in het AMC, dat tegenwoordig Amsterdam UMC heet, treden zij op in Amsterdamse buurtcentra en op straatfeesten, festivals en bruiloften door heel Nederland. Eén van de aanvragers zegt hierover: “In een omgeving waar (patienten-)leed altijd dichtbij is met alle impact op familie en zorgprofessionals van dien, is het verzetten van de zinnen des te belangrijker om de volgende dag weer met frisse moet aan de slag te kunnen gaan. Muziek helpt daar enorm bij.”

Naast de inzet voor de AMC bigband was de heer Surachno van van 2012 tot 2018 ook belangeloos voorzitter van de Stichting Holland Bigband. In cultureel barre tijden neemt hij het voortouw om de bigband bestuurlijk op koers te houden. Over deze rol werd hij als volgt geroemd: “Niet alleen nam hij de voorzittershamer ter hand, maar ook op artistiek vlak was zijn input fris en ‘out of the box’, zonder daarbij de context uit het oog te verliezen. Altijd oog voor het positief afhandelen van zaken, maar zakelijk genoeg om knopen door te hakken.”

Het feest waarop de heer Surachno met de onderscheiding werd verrast, vond plaats ter ere van zijn afscheid als voorzitter en percussionist van de band en tevens van zijn 75e verjaardag.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken