HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Kinderen brengen burgemeester Van Bochove ontbijtje in stadhuis

Kinderen brengen burgemeester Van Bochove ontbijtje in stadhuis

Dit item is verlopen op 07-01-2019.

Vanochtend bracht groep 5b van de Brede School Kors Breijer uit Weesp een ontbijtje bij waarnemend burgemeester Van Bochove op het stadhuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Van Bochove onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen uitgebreid kennis met het college van B&W en wisselden ze van gedachten. Het college kijkt met plezier terug op de bijzondere  ontbijtontmoeting. Burgemeester Van Bochove: “Wat een leuke klas! Deze kinderen maakten handig gebruik van hun bezoek aan het stadhuis. Ze stelden tijdens het ontbijt vragen over afvalscheiding en speeltuinen. Eén van hen viel het op dat er in de fotogalerij met oud-burgemeesters wel vooral mannen hangen!.”

Donatie aan Kinderpostzegels

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Van Bochove symbolisch voor dit ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep 5b namen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken