HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Kinderen brengen burgemeester en wethouders ontbijtje op stadhuis

Kinderen brengen burgemeester en wethouders ontbijtje op stadhuis

Dit item is verlopen op 26-11-2015.

Dinsdagochtend 10 november brachten 27 kinderen van De Brede School Kors Breijer uit Weesp een ontbijtje bij burgemeester Van Bochove en de wethouders op het stadhuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen in Nederland samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.
 

Burgemeester Van Bochove van de gemeente Weesp onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen, de burgemeester en de wethouders uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan de LINDA. foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Van Bochove symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA. foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst. Burgemeester Van Bochove kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het is mooi om te zien hoe deze kinderen zich niet alleen verheugen op hun eigen decembermaand, maar zich ook bekommeren om kinderen voor wie cadeautjes en nieuwe kleren minder vanzelfsprekend zijn.”

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken